Broechem Team Race Challenge 2010

Broechem Team Race Challenge 2010Deze Optimist team wedstrijd is gezeild onder barre winterse omstandigheden. Een zeer gure wind uit de noord oost sector bracht zeer koude lucht boven een reeds te koud water. Het was dus nog echt winter. Maar het spel was verwarmend. 32 starts, onder leiding van de wedstrijdleider Patrick de Bruyn, gaven de nodige aktie. Manches duurden 12 minuten.

Direkt lik van stuk bij de protesten op het water. Twee Optimistteams staken er boven uit: Team Go Sail 1, met hun ervaren coach Andre Wilmet en het Team: VYF 1 met VYF coach Michael Pirenne, die hen van wijze raad voorzag. Bij deze twee teams viel op dat ze het spel beheersten.

Allerlei trics die bij teamzeilen horen werden tevoorschijn getoverd. Weg brengen voor de start, loefpartijen bij de zone, kortweg mooi spel. Posities bij deze teams wisselde continu.

Deze manier van zeilen is niet enkel bootbeheersing maar ook reglementen kennis en die dan ook praktisch toepassen. Het beheersen van deze trics was meer toegankelijk gemaakt door Joep Straus die reeds eerder voorbereidend werk had gedaan, door middel van Powerpoint presentaties hierover, om hun kennis te verhogen.

De finale werd gewonnen door Go Sail 1 die de jaarlijkse wisseltrophee mee naar huis nam. Dit soort teamwedstrijden zijn geweldig om te doen op klein water, het spaarwater bekken bij Antwerpen buiten het zomer seizoen.

Tekst & foto: Joep Straus

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: