Orlentbeker 2010

Orlentbeker 2010Op het spaarbekken van Broechem is zondag 7 maart de Orlentbeker gezeild. Onder echte superkoude voorjaarsomstandigheden met ongeveer 8 tot 12 knopen wind afgewisseld met vlagen die bij dit weertype horen zijn er vier manches gezeild.

In de morgen moest tot 10.00 uur gewacht worden voordat de zon de slibway van de ijslaag verlost had. Om 08.00 uur was het nog enkele graden onder het vriespunt. Zodra de boten op het water waren kon een startschot volgen.

Vier wedstrijden werden er gezeild Waarvan twee in de ochtend en na een echte opwarming in het clubgebouw, waar de damesvrijwillligers hete soep serveerden, een volgend tweetal in de middag.

Daarna meende de wedstrijdleiding dat er genoeg van de koude natuur in de jonge en enthousiaste deelnemers was gekropen. De boten werden weer afgetuigd en ingepakt waarna in het clubgebouw een De mooie Orlent wisselbekers vielen te bewonderen. De koude gezichten warmde snel op.

In de Optimist klasse met 53 deelnemers won Ahrtur Meurisse uit Frankrijk, na een spannende strijd met de winnaar van twee jaar geleden Kevin Bonnevie, en de gedreven Daan van Dormael, die derde werd. Eerste meisje was Astrid De Wolf nadat zij zich weer had opgewarmd mocht ze de zesde prijs in ontvangst nemen. De prachtige wisseltrophee : " model Optimist met vele namen van vroegere winnaars erop" ging voor een jaar naar Frankrijk.

De wisselbeker in de Splash klasse ging naar Gil Cosyns, die met
overtuiging het klassement aanvoerde.

In de Europe klasse werd de strijd gestreden tussen Nicolaas D'Hondt en
Gaetan van Houtte. Nicolaas nam de wisselbeker voor een jaar mee naar huis.

Het Team Broechem zal in 2011 weer klaar staan voor het kunnen laten
verzeilen van deze mooie wisselprijzen.

Tekst en foto: Joep Straus

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: