De eerste Half Ton Commodore's Cup

Half TonDe Half Ton Class Europe en de Royal Temple Yacht Club, zijn verheugd dat ze een nieuw wedstrijdformaat voor de ‘oude’ IOR-halftonners mogen voorstellen.
Dit jaar, tijdens het International IRC Weekend van de Vattenfall Ramsgate Week zullen de halftonners niet alleen in class 3 strijden, maar ook onderling, in teams van 3 halftonners.

Het winnende team mag de uit 1924 daterende en door de Commodore van de Royal Temple Yacht Club speciaal voor ons gereserveerde trofee mee naar huis nemen.

Van 19 tot en met 21 augustus 2010 zal de Half Ton Commodore’s Cup zeilteams uit verschillende Europese landen naar Ramsgate lokken: teams uit België, Engeland en Frankrijk gaven al aan dat ze klaar staan.

Er staat geen limiet op het aantal teams, elke boot echter moet een geldig IRC-certificaat kunnen voorleggen.

Elk team moet uit drie halftonners bestaan, waarvan er één verplicht een seriegebouwde halftonner moet zijn. De vereisten zijn als volgt:

1 halftonner met TCC > 0.950
1 halftonner met TCC tussen 0.935 < TCC ≤ 0.950
1 seriegebouwde halftonner (lijst terug te vinden op www.halftonclass-europe.net).

Met dit evenement, en door de vereiste om minstens 1 seriegebouwde halftonner in het team op te nemen, wil de Half Ton Class Europe niet alleen de eigenaars van deze seriegebouwde halftonners aanzetten om weer aan zeilwedstrijden deel te nemen, maar ook dat deze schepen zich inschrijven voor internationale zeilregatta’s zoals de Vattenfall Ramsgate Week waar je op korte tijd, en voor een beperkt budget, een enorm pak zeilervaring kan opdoen.

De Half Ton Commodore’s Cup wordt voortaan om de twee jaar gezeild, afwisselend met de Half Ton Classics Cup, die in 2011 gehouden wordt in een Engelse haven.

http://www.rtyc.com/ramsgateweek.htm

Labels

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: