JPH constant en relaxed naar de eindoverwinning in Drimmelen

JPH winnaar DrimmelenZondag was de laatste dag van de winterserie van de WSV de Biesbosch winterwedstrijdserie. Met een zeer instabiele wind vanuit het noorden en druilerige omstandigheden was de start van de dag wat somber. Echter na een goed half uurtje werd de zon winnaar in het geheel en werd het een prachtige dag met een spektakel van de bovenste plank. In alle klasse waren er nog prijzen te halen waardoor het spel behoorlijk op de bekende wagen was.

In klasse E moest Jack de Been met zijn friendship aan de bak en bijblijven bij Ron Blaas om aan het einde de eindoverwinning te pakken en dat lukte. Jack pakte de titel in wedstrijd vijf en de titel in zijn klasse. Een mooie en sportieve klasse waar diverse boten flink aan elkaar gewaagd zijn. Close racing dus met 5 verschillende boten die vochten om de eerste plaats.

In klasse C het gevecht van 2009-2010. Toch weer Mark van Alphen met zijn zeezot die nu een paaltje neerzette. Deze klasse kenmerkt zich door de super fanatieke zeilers die niet onder willen doen voor elkaar: Ook hier meerdere boten voor een eindoverwinning. We hopen dat we hier komend jaar een aantal gemeten boten meer aan de start kunnen krijgen die mee gaan doen om de eindoverwinning. De cup werd overigens een prooi voor de zeezot daar Kees van Gorp in pot drie en vijf even een dipje kende in zijn performance.

In Klasse D geen zorgen voor de GAP van Peer van Doornmalen. Hij kon relaxed naar de eindoverwinning waarna hij steevast de linkerarm aan de bar zette en er eens goed voor is gaan staan. Met zeven punten en een 3e overall prijs was zijn deel binnen! Lucas Kuijsters van zeilmakerij.com stuurde zijn Hippo naar plaats twee in de klasse en mocht net voor de Catolo tolo naar het podium ondanks zijn 5e plaats van zondag.

In klasse B de blauwe golf van JPH! Met strak 5 paaltjes valt er helemaal niets te zeggen over de eindoverwinning en de overall winnaar van deze editie 2009-2010. Jeroen Kop en zijn bemanning hebben een puike prestatie neergezet en terecht gewonnen. Samen met zijn bemanning hebben ze sterk gezeild en schoon gebleven van pech of protesten. Ik heb gehoord dat de mannen de oude liefde J22 weer uit de motteballen hebben gepakt en dat ze met een 3 mm antifouling laag heel J22 Nederland weer de stuipen op het lijf hebben gejaagd door tijdens de warming up de eerste pot 2e te worden! Samen zijn de heren natuurlijk al dik meer dan honderd jaar oud maar nog altijd goed voor een aantal prijsjes per jaar. Mannen, succes tijdens de Worlds J/22 in Nederland dit jaar!

In de sportboten een mooie overwinning voor Jachtig, ze konden de pretraket voorblijven en pakten een eerste plaats in de wedstrijd en zagen de overall uitslag uitkomen op een mooie tweede stek. (was twee weken geleden maar op tijd naar bed gegaan en had maar wat minder aan de patat en bier gezeten). Maar toch , een mooi resultaat en een leuke strijd. Komende zomer zien we Jacco terug met de puppen opleiding Cork van WSV de Biesbosch om met de inmiddels 6 boten tellende vloot Corks 1720 de strijd aan te gaan! (kijk eens op het ClubRacer forum).

Kortom, mooie wedstrijden in Drimmelen waar de organisatie gaat evalueren en kijkt voor nieuwe initiatieven op het gebied van banen, starts en nieuwe ideeën. Het was voor ons als wedstrijdcommissie een voorrecht om de reacties van alle zeilers in ontvangst te nemen en willen via ClubRacer nogmaals iedereen bedanken voor de vrijwillige bijdrage aan dit zeilfeest bij uitstek!

Denk aan de zomerwedstrijden die in mei beginnen bij WV de Amer en anders graag tot ziens op:

· 31 oktober 2010
· 21 november 2010
· 19 december 2010
· 23 januari 2011
· 20 februari 2011
· 13 maart 2011
· 27 maart 2011

Team winterwedstrijden
Tjerk van Loenhout

Foto door 14MB

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: