Wereldkampioenschap J/22 in Scheveningen trekt hoog zeilniveau aan

Wereldkampioenschap J/22Van 26 juni tot en met 3 juli 2010 zal het nieuwe internationale wedstrijdzeilcentrum in Scheveningen het strijdtoneel vormen voor de J/22 Worlds 2010. Het comité van Jachtclub Scheveningen onder leiding van Peter Anink zal er voor zorgen dat er gedurende 6 dagen een reeks mooie wedstrijden zullen worden neergezet voor de rede van Scheveningen. Ook de Gemeente Den Haag heeft haar steun toegezegd om dit evenement tot een succes te maken.

Het wedstrijdveld zal naar verwachting bestaan uit 70+ boten uit 5 verschillende landen. De combinatie van de stroming voor de kust van Scheveningen, de mogelijk harde wind, het hoge zeilniveau en het aantal boten aan de start vormen de juiste ingrediënten voor een waar zeilspektakel.

Zeilers als Jeroen den Boer (Nederlands, Europees en Wereldkampioen), Huib Bannier (2e op WK 2007 in Quiberon en momenteel met zijn bemanning Paul Manuel en Willem Jan Landre actief in de Internationale Drakenklasse), John den Engelsman (4x Nederlands, 1x Europees en 1x Wereldkampioen en Wereldkampioen in de X35 klasse), Nic Bol (top 3 tijdens WK’s 1995, 2003 en 2004, in de X35 klasse: 1e World Cup gewonnen, 2x Nederlands kampioen, 2e Copa del Rey) zijn reeds aan het voorbereiden voor dit hoogte punt van het zeilseizoen van de 2010. Allemaal geven zij aan dit WK mee te doen omdat zij het WK van de “sterkste en grootste eenheidsklasse van Nederland” zo dicht bij huis, niet willen missen.

Naast een spektakel op het water, zal het aan de wal ook een waar zeilfeest worden. De J22 klasse staat namelijk niet alleen bekend om het hoge zeilniveau maar ook om haar leuke sociale activiteiten tijdens de evenementen. Zoals steigerborrels om na het zeilen de prestaties op water van die dag onder het genot van een drankje door te nemen, gezamenlijke uitjes om de buitenlandse teams iets van ons land te laten zien, gezamenlijke etentjes in de haven, disco inferno op het geheel feestelijk af te sluiten.

Op dit moment wordt door de WK commissie, de wedstrijdcommisaris van de DJ22CA en het wedstrijdcomité van Peter Anink hard gewerkt aan de Sailing Instructions, de Notice of Race staat al online en de eerste inschrijvingen zijn binnen. De komende 4 maanden zullen de randvoorwaarden om 6 dagen lang mooie wedstrijden neer te zetten verder worden geperfectioneerd, zal het sociale programma verder worden uitgewerkt, zal de publiciteit worden opgezocht om sponsoring aan te trekken en zal er gezocht worden naar manieren om dit zeilspektakel voor het (grote) publiek volgbaar te maken (boten op het water, verslagen op de kant, e.d.).

De Worlds Warming Up (op 12 en 13 juni 2010) zal samen met de 470 klasse worden gevaren. Beide evenementen worden gesteund door de gemeente Den Haag om op deze manier -met 2 van de grootste eenheidsklasses van Nederland- het nieuwe wedstrijdcentrum in Scheveningen op de kaart te zetten.

Op de website www.j22.nl/worlds is meer informatie te vinden over deelname, programma en charterboten (er zijn charterboten beschikbaar in verschillende categoriën).

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: