Bouwe Bekking wordt schipper van het Mumma Duck Sailing Team

Mumma Duck Sailing TeamDe afgelopen weken is het Mumma Duck team uitgebreid met een van de meest gerespecteerde namen in de wedstrijdzeilerij. Tijdens Spi Ouest 2010 zal Bouwe Bekking als schipper de tactiek voor zijn rekening nemen bij het jonge en ambitieuze team.

Bouwe Bekking

Bouwe Bekking, geboren op 17 juni in Deventer, is sinds hij kon lopen een fervent zeiler. Na een vroege start op de rivier de IJssel is Bouwe gegroeid tot een van de meest gerespecteerde en gewilde zeilers in de wereld.

Bouwe is betrokken bij veel verschillende zeilprojecten, maar is vooral bekend om zijn vijf races rond de wereld, bijvoorbeeld als schipper van de Telefonica Blue in 2008/2009. Verder heeft hij vele grote successen als schipper, stuurman of tacticus op zijn naam staan, waaronder 4 keer wereldkampioen, 4 keer Europees kampioen en evenementen als de Admirals Cup.

Spi Ouest

Na een goede eerste race tijdens de Primo Cup in Monaco zal het Mumma Duck team hun tweede wedstrijd varen in La Trinité sur Mer tijdens de Spi Ouest 2010. De laatste maanden stonden in het teken van trainen: er zijn veel uren doorgebracht op het Haringvliet, waar het team zich voornamelijk verbeterde in de starts en offshore handling.
Er worden voor het evenement 22 Farr-30 teams verwacht. Het wordt dus een flinke uitdaging voor het team om een goed resultaat neer te zetten. Vooral de terugkeer van de Duitse, Belgische, Zwitserse en Amerikaanse teams beloven een goede voorbereiding voor de Tour de France 2010!

De crew

De bemanning van de Mumma Duck tijdens Spi Ouest 2010 zal bestaan uit Bouwe Bekking (tacticus), Rikst als stuurvrouw, Pieter en Rodny zijn verantwoordelijk voor de upwind trim, Ralph zal de spinnaker trimmen en David en Rob zullen zich richten op de boathandling in de pit en op het voordek.

Aan de wal zullen Remond en Jan verantwoordelijk zijn voor de PR, het maken van de nodige foto’s en het dagelijks up to date houden van de website.

Doelen

Tijdens het evenement hopen we te beginnen waar we de Primo Cup eindigde, vooraan het veld! Met Bouwe Bekking als tacticus zal de nadruk liggen op zoveel mogelijk overdracht van kennis op de hele bemanning. Iedereen kijkt uit naar de samenwerking met Bouwe!

Volg het Mumma Duck Sailing Team

Tijdens het evenement zal de website dagelijks bijgewerkt worden met nieuws, verslagen en foto’s, vanaf 31 maart kunt u het Mumma Duck team tijdens de Spi Ouest volgen op: www.mummaduck.com. Neem ook eens een kijkje op de website voor de verslagen en trainingen van vorige maand.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: