Deltaweek viert veertigjarig jubileum met twee nieuwe klassen

Deltaweek 2010In 2010 viert de Deltaweek haar veertigste jubileum met twee nieuwe klassen op het wedstrijdprogramma. De ORC (jachten) staat nu ook open voor duo's en de oud-olympische FD debuteert in het Zeeuwse zeilevenement. De Deltaweek is een bruisende mix van serieus wedstrijdzeilen, fun op en rond de Zeeuwse wateren en feest op de wal. De activiteiten beginnen op vrijdag 2 juli in Zierikzee en eindigden een week later op 10-11 juli in Colijnsplaat.

In de tussenliggende periode kunnen de deelnemers dagelijks een nieuwe havenplaats ontdekken. Zowel de hardcore wedstrijdzeiler als de gelegenheidsgenieter moet zich thuis voelen bij de DELTAWEEK. Plezier staat voorop. De inschrijving is reeds geopend.

Business Race

Op vrijdag 2 juli vindt vanuit Zierikzee de Deltaweek Business Race plaats. Na een ochtend onder zeil staat in de Roompot de lunch klaar om vervolgens weer koers te zetten naar Zierikzee. Daar wacht het gezelschap een borrel en aansluitend het buffet en feest.

Zeeland Regatta

De in 2009 geïntroduceerde Deltaweek Zeeland Regatta krijgt dit jaar op zaterdag 3 juli een vervolg. Op die dag kunnen deelnemers ongedwongen genieten van wat Zeeland te bieden heeft. Daarbij staat de combinatie fun en lekker varen centraal. Dit subevenement richt zich op vrienden- en familieteams die het leuk vinden om af en toe eens aan een wedstrijd mee te doen, maar vooral zin in een nieuwe zeilervaring hebben. Op zaterdagochtend koerst de vloot naar de Roompot voor een bijzondere Zeeuwse proeverij. Rondom de lunch worden de deelnemers naar Neeltje Jans gebracht, waar ze met RIB's de Noordzee opgaan voor een ware adrenalinekick. De dag wordt afgesloten met een barbeque en groots eindfeest in Zierikzee.

Deltaweek Races

Op zaterdag 3 juli beginnen de DELTAWEEK Races voor eenheidsklassen (J22, J24, J80, Laser SB3, MaxFun 25 en FD), gemeten (ORC en IRC) en ongemeten jachten, Rond- en Platbodems en klassieke schepen. In het eerste weekend varen ze baanraces op de Oosterschelde. Gedurende de week racen de teams via Sint Annaland, Wemeldinge en Yerseke naar Colijnsplaat. In de diverse havens worden de zeilers onthaald met nautische borrels en feesten. In het tweede weekend van 10-11 juli staan er weer baanwedstrijden op het programma. En tevens de traditionele Veronicarace, wat een langeafstandsrace op zee is.

ORC Klassenkampioenschap Zuid

Voor de ORC-deelnemers vormen de Veronicarace en baanwedstrijden in het tweede weekend het ORC Klassenkampioenschap Zuid 2010.

ORC Clubcompetitie 2010

Er is meer eer te behalen in Zeeland. Zo tellen de DELTAWEEK Races van het eerste week en het gehele ORC Klassenkampioenschap Zuid mee voor de ORC Clubcompetitie 2010.

Over de Deltaweek

De Deltaweek is een verzameling van traditionele Zeeuwse en Rotterdamse zeilwedstrijden. Het eerste weekend (2 t/m 4 juli) vaart de vloot vanuit Zierikzee en het tweede weekend (10-11 juli) vanuit Colijnsplaat. In de tussenliggende week doen de zeilers iedere avond een andere haven langs de Oosterschelde aan. Sinds 2009 is het eerste weekend van de Deltaweek uitgebreid met de Deltaweek Business Race op vrijdag en de Deltaweek Zeeland Regatta op zaterdag. Deze evenementen geven vrienden- en bedrijventeams de kans om de Zeeuwse wateren op een ontspannen en gezellige manier te ontdekken.

De Deltaweek wordt gesponsord door Delta, the Multi Utility Company. Dankzij de sponsoring van Delta kan de Deltaweek haar ambities om verder uit te groeien tot een grootschalig watersportevenement nader invulling geven.

www.deltaweek.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: