Daikin Sailing Team wint IJspegelserie

Daikin Sailing TeamHet Daikin Sailing Team is er gisteren in geslaagd de IJspegelserie te winnen. Tien koude zondagen lang streed de zeilploeg voor de kust van Scheveningen om de ereplaatsen. Met goed gevolg. “Winnen is altijd mooi,” verklaarde teamcaptain Frans van der Heijden na de laatste race, “maar weten dat de goede vorm er is voor komend seizoen, is nog beter.”

De IJspegelwedstrijden staan te boek als de pittigste winterwedstrijdserie van Nederland. Vanaf half oktober kwamen op de Noordzee bij Scheveningen elke veertien dagen veertig teams aan de start om uit te maken wie het beste bestand is tegen de koude, de soms harde wind en de bij tijd en wijle flinke zeegang. Na in totaal zestien races bleek de zeilploeg rond teamnestor Frans van der Heijden niet te kloppen in de klasse ORC1. Liefst twaalf races werden er gewonnen. Het team won ook het IRC-schaduwklassement.

Start van het seizoen

Het is niet de eerste keer dat Van der Heijden de serie wint. Vorig jaar was zijn Daikin Airco, een Ker 11.3, eveneens de snelste. “Het is altijd speciaal als je wint. Daar is het ons immers om te doen. Meedoen is aardig, maar in elke wedstrijd waaraan we deelnemen, gaat het ons om die eerste plaats. Dat was nu niet anders.” In de nieuwe Scheveningse jachtclub kreeg Van der Heijden zondagmiddag de wisseltrofee overhandigd. Van der Heijden, de stuurman van het elfkoppige team, ziet deze laatste overwinning als een mooie start van het seizoen. “We hebben deze serie vooral aangegrepen om in vorm te komen voor de races die komen gaan: de Van Uden Reco, North Sea Regatta en de Delta Week. De IJspegelserie is daar met twintig geplande starts op tien zondagen perfect voor. Het wereldkampioenschap ORCi in Duitsland is het hoogtepunt van dit nieuwe seizoen. In Flensburg, begin september, willen we goed uit de verf komen.”

Tekst: Ernst Steinmeier
www.ijspegel.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: