Eenmalige Maasvlakte 2 Regatta unieke kans voor catzeilers

In het weekend van 5 en 6 juni 2010 vormt de Maasvlakte 2 Regatta een unieke kans voor catamaranzeilers. Zowel op het binnenmeer achter de nieuwe zeewering van Maasvlakte 2, als via het sluitgat op volle zee binden catzeilers eenmalig de strijd aan. Speciaal voor dit weekend transformeert het bouwgebied in een evenementterrein. Dat is uitsluitend tijdens de regatta toegankelijk voor bezoekers en watersporters. Catamaranteams van alle niveaus en klassen kunnen deelnemen aan de Maasvlakte 2 Regatta. Dit bijzondere evenement heeft al een plek op de kalenders van de klassenorganisaties.

"Maasvlakte 2, de uitbreiding van de Rotterdamse haven, is een grootschalig project waarvoor we alle hens aan dek hebben. Voor de realisatie is de waterbouwkundige expertise in Nederland gebundeld in één team. Maasvlakte 2 wordt één van de meest duurzame en innovatieve havengebieden ter wereld. Een project om trots op te zijn. We willen dit graag tonen aan Nederland. Beach catamarans voelen zich thuis op zee én op het strand. De link met Maasvlakte 2 is snel gelegd", aldus Ronald Paul, directeur van de projectorganisatie Maasvlakte 2 van het Havenbedrijf Rotterdam.

Catamaranspektakel voor iedereen
Op zaterdag 5 juni staan de semi-langeafstandswedstrijden op het programma; één op het binnenmeer en één via het sluitgat op volle zee. Zondag staat in het teken van korte baanwedstrijden, die plaatsvinden op het binnenmeer. Voor het publiek op de wal zijn de wateractiviteiten prima te volgen vanaf het evenementterrein. De wedstrijdorganisatie kan rekenen op de steun van catamaranverenigingen rondom Rotterdam. Zo zijn Hellecat (Hellevoetsluis), Catpoint (Ouddorp), KZV Hoek van Holland en KZV 's Gravenzande betrokken bij deze eenmalige zeilcompetitie op een unieke locatie.

Catamarans kunnen op vrijdag 4 juni van 18.00 - 21.00 uur, op zaterdag 5 juni vanaf 07.30 uur en op zondag 6 juni vanaf 08.00 uur naar het evenementterrein worden gebracht.

Project Maasvlakte 2
De aanleg van de tweede Maasvlakte is in volle gang. Dit grootse waterbouwkundig project ten westen van de Rotterdamse haven betekent een zeewaartse totaaluitbreiding van 2.000 hectare. De helft daarvan is bestemd voor bedrijven en ligt direct aan diep vaarwater. De bouw vindt plaats in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam N.V. Naar verwachting is het nieuwe gebied in 2013 klaar voor de eerste containerterminal. Tijdens het weekend van 5-6 juni is het de eerste en laatste keer dat Maasvlakte 2 het decor vormt voor zeilwedstrijden.

www.maasvlakte2.com/regatta

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: