Windsurfer Rijsselberge pakt twee zeges wanneer de harde wind de meeste zeilers aan de kant houdt

Harde windDe meeste zeilers van de Nederlandse Kernploeg kwamen vandaag niet in actie. Er stond te veel wind en te grote golven in de baai van Palma om meer dan 1.000 sporters en begeleiders veilig de zee op te sturen. De wind kende uitschieters van 30 knopen (7 beaufort). Aan het einde van dag nam de wind iets af en werden de windsurfers wel naar buiten gestuurd. Dorian van Rijsselberge won beide manches.

Groeneveld, Bes en van der Werf kwamen ook in actie in de Gold group bij het match racen. In de luwte, onder de kust van Palma stad, won het Nederlandse trio twee van de drie matches.

Dorian van Rijsselberge wist beide races te winnen in de RS:X klasse. In de stormachtige condities werden de 72 windsurfers bij de mannen pas laat het water opgestuurd. De condities waren perfect voor de Texelaar. De eerste race kende veel positiewisselingen in de eerste ronde. Rijsselberge ging de laatste ronde aan kop en gaf die voorsprong niet meer uit handen. De tweede manche kende de Hollander een slechte start en in een veld met 72 surfers maar hij wist zich gedurende de race naar voren te surfen en de overwinning te claimen.

Na afloop zat van Rijsselberge op z’n trailer met z’n traditionele Hollandse klompen aan. Muts en zonnebril op. “Prachtig weer voor surfen. De eerste race ging goed. Het laatste rondje lag ik op kop en dat bleef zo. De tweede race moest ik echt van achteren komen maar ik heb goede snelheid en won ook die race. Morgen verwachten ze heel weinig wind. Dus dat wordt weer pompen. Pompen tot je niet meer kan. Het is alsof je steeds vol gas tegen de muur loopt. Je stoot je kop en moet het nog een keer doen. Wachten op het volgende zuchtje wind en dan weer maximaal pompen tot je tegen de muur loopt.”

Van Rijsselberge staat 4de in het klassement op vier punten achter de leider Shahar Zubari uit Israel. Tweede staat de Olympisch Kampioen Tom Ashley en derde Byron Kokkalanis uit Griekenland.

Op woensdag 31 maart worden de klassen met heel veel deelnemers ingedeeld in een Gold en Silver fleet. Dat gebeurt bij de mannen in de 470 en bij de mannen in de Laser klasse. Alle leden van de Delta Lloyd Kernploeg zitten, daar waar van toepassing, in de gold fleet.

www.trofeoprincesasofia.org

Tekst: Simon Keijzer

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: