Aanstaande zaterdag laatste Goofie Race winter 2009-2010

Goofie Race winter 2009-2010Aanstaande zaterdag zeilen we met z’n allen de -helaas- alweer laatste Goofy race van deze lange winter. Met ene beetje geluk zorgt de weerman of -vrouw voor een allerlaatste winterprik, want geef toe: winterzeilen bij zomerse temperaturen, dat is geen spek voor de bek van echte goofy-zeilers.

U weet allicht ook al sinds enige tijd dat de Goofen inmiddels aan hun 25ste winterseizoen toe zijn. Net als vele zeilers vinden we dat een mooi getal voor een leuk feestje en dito cadeau’s. Zo’n jubileum mogen we niet ongemerkt voorbij laten gaan: iedere een beetje opgevoede zeiler durft het op zulk feest niet aan om met lege handen het inschrijf-hok binnen te stappen. Een Clubracer-undercover agent houdt u zaterdag goed in de gaten.

Kees van de yachtclub stuurde al een schrijven rond dat u zaterdag zowel muzikale als culinaire omlijsting van het evenement mag verwachten. En de jachthavenmeester had graag dat u uw box tijdig leegmaakt. Maar da’s geen verrassing.

En wat doen de zeilers? Met welk geschenk maken we de Goofen zo blij dat ze er uit puur ontroering nog eens 25 jaar bij doen? We gingen op zoek, maar moeten toegeven dat het niet makkelijk was…

De startwagen is al eens vervangen, de toeters en seinlampen zullen ook wel niet meer dezelfde zijn als die van de eerste winters maar de huidige toeteren en seinen nog als de beste… Een nieuwe geluidsinstallatie? Ook niet want met de oude was de Opper-Goof nog best verstaanbaar tijdens de brioefings afgelopen seizoen. Een nieuwe verrekijker (die ook door dichte mist kan kijken)? Bwah neen de oude voldoet nog ruimschoots en als de mist te dicht is dan blazen we gewoon alles af.

Een speciaal Goofy-marifoonkanaal? Ach kanaal 68 dat luistert nu al niemand uit, dus so what… Een Goofy-wedstrijdboei? Daar zullen ze ook niet blij mee zijn, want dan moeten ze ’s winters uit hun warme auto en/of Goofen-hok om dat onding met een rubberbootje aan een lange ketting in het ijskoude water te plonsen… Een nieuwe kaart van de Oosterschelde hebben ze steevast vooraleer wij daar over beschikken.

Een nieuw deelnemers-record is wat we willen!

Een nieuw deelnemers-record? Jaah dat zou leuk zijn! Daar zijn de Goofen zeker voor te vinden (Kees en Jakolien nog veel meer): gratis handenvol werk bij de inschrijvingen (die vliegen dus voorbij), een start met veel zeiljachten is altijd leuk voor de Goofen in de start-auto, en het zal Kees zeker deugd doen om zijn ‘goeieuh morregeuh’ met een oorverdovend ‘goeieuh morregeuh’ beantwoord te horen. En smijten we er dan gerust een ‘Happy Birthday’ tegenaan…

Als u ook aan een persoonlijke attentie denkt, dan mag het zeker lekker zijn, zelfs grappig, nuttig en orgineel of niet voordehand liggend maar geen viespeukerij of zo want dat past niet bij zulke verjaardagen. Niet uit het oog verliezen dat een goede eindklassering niet af hangt van uw attentvolle bijdrage zaterdag (hoewel de Goofen kennende zijn er misschien toch extra punten mee te verdienen).

Meer info over de Goofies Race.

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: