Nik Petersen wint 11de Berenburg Cup

Berenburg CupAfgelopen weekend hebben instructeurs van zeilschool de Ulepanne de finale van al weer de elfde Berenburg Cup verzeild. Vooraf was de spanning onder de deelnemers te snijden aangezien meerdere teams nog uitzicht hadden op de eindoverwinning.

Zaterdagmorgen kwam de zon ligt door de wolken en beloofde het een mooie dag te worden. Het waaide flink en het team van Hylke Steensma uit Utrecht begon de dag met twee overwinningen. Tussen iedere wedstrijd wisselden de teams van boot in de haven van Badmeester Keimpe. ’s Middags werd nog één spannende wedstrijd gevaren die werd knap gewonnen door het team van Ad Lems uit Nijmegen. “De verschillen waren erg klein en er werd gestreden om elke meter, super dat het dan lukt een wedstrijd te winnen.” aldus Ad. Na het zeilen was er een gesponsorde ‘steigerborrel’ en werden de protesten behandeld. Uiteindelijk was de tussenstand pas laat bekend, en kon iedereen zich voorbereiden op de laatste dag van de Cup.

Zondag waren de omstandigheden vergelijkbaar, met alleen iets meer wind. Met hangbanden en een rif in het zeil werden drie wedstrijden verzeild. Het team van Rinze Vallinga uit Zeist voer de laatste dag erg sterk, maar kwam uiteindelijk vier punten tekort om het team van Nik Petersen uit Sneek van de overwinning te houden. Derde werd het team van Pieter de Haan. “Het is beslist geen schande om derde te worden achter deze teams, ze waren een klasse apart al hebben we het ze regelmatig moeilijk kunnen maken. We hebben genoten van de strijd en proberen het volgend jaar beslist nog een keer!” aldus een strijdlustige Pieter.

Zeilschooleigenaar Peter Keus van de Ulepanne sprak tijdens de prijsuitreiking de hoop uit dat de Sonnema Berenburg Cup ook volgend jaar in het zeilprogramma wordt opgenomen. “Door het enthousiasme waarmee dit evenement is georganiseerd kon succes niet uitblijven!”, meldt de zeilschooleigenaar tot slot.

Eindstand 11de Berenburg Cup:

1. Nik Petersen 24 punten
2. Rinze Vallinga 28 punten
3. Pieter de Haan 33 punten

Meer informatie over het evenement is te vinden op www.berenburgcup.nl

Tekst: Hylke Steensma

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: