Franse jachthavens rapporteren zware schade na storm Xynthia

storm Xynthia

Ondertussen is Frankrijk koortsachtig op zoek naar noodhulp bij de Europese unie nadat de zwaarste storm afgelopen weekend, sinds Lothar in 1999, over het land is geraasd.

Vooral de westkust met zijn talrijke jachthavens werd zwaar getroffen bij onze zuiderburen. In totaal vielen er al 54 doden in Europa na de doortocht van storm Xynthia. Onder de verwoesting zijn ook de jachthavens en vele jachten niet gespaard gebleven.

Franse jachthavens bleven niet gespaard

Franse jachthavens bleven na storm Xynthia niet gespaard

In Les Sables d'Olonne rapporteert men zware schade aan de pontons, waarvan sommige door de golven op het land werden gesmeten. Vele jachten zijn gezonken, ontmast, gestrand of werden zwaar beschadigd. In La Rochelle is soortgelijke schade, golven van 30 voet hoog beukten in op het land met windsnelheden van 150km/uur.

Port Olona

Port Olona

Volgens het VTM nieuws is onze Belgische kust ook niet overal beschermd tegen een zware storm als Xynthia. Als zo'n zware storm aan onze kust zou razen, dan zouden er tot 4000 slachtoffers kunnen vallen. Vooral de volgebouwde zeedijken en de havens zijn een probleem.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: