Nederlands snelheidsrecord 29er verbeterd: Team Buis/Duetz zeilt 19,9 knopen

Snelheidsrecord 29erIn de trainingsweek 29er in Hyères (Frankrijk) afgelopen week is het Nederlands snelheidsrecord met 19,9 knopen op naam gekomen van het gelegenheidsteam Tjeerd Buis/Annette Duetz. Onder gunstige omstandigheden, met ruim 30 knopen wind en een vrijwel vlakke Middellandse Zee, verbeterde het 29erteam het bestaande record met 2 knopen. Dat oude record stond sinds maart 2009 met 17,9 knopen op naam van Mark Walraven en Kaj Böcker.

Het 29er snelheidsrecord is een Nederlands initiatief en wordt niet geratificeerd door het wssrc.

Clinic in Zuid-Frankrijk

Voor hun jaarlijkse trainingsclinic in de voorjaarsvakantie waren de Nederlandse 29ers dit jaar neergestreken in het Zuidfranse Hyères. Onder leiding van trainer Sven Karsenbarg (high-performancetrainer/coach en voormalig kernploegzeiler) werd een mooie en intensieve trainingsweek beleefd. De Nederlanders trainden onder variabele omstandigheden: van 6 tot 40 knopen wind uit diverse richtingen, met een vrijwel vlakke zee tot golven van 1 meter.

Meer foto’s en filmpjes van de trainingsweek zijn binnenkort te vinden op: www.29er49er.nl

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: