ZSC Broechem heeft druk weekend voor de boeg

ZSC Broechem - OrlentbekerAllereerst is er de Broechem Team Race Challenge op 6 maart met daaropvolgend op 7 maart de Orlentbeker.

Op verzoek van de Belgische optimistklasse organiseert ZSC Broechem voor de eerste maal een team race evenement op zaterdag 6 maart. Er zullen 8 teams van vier boten op het water zijn. Deze zullen team tegen team varen in een round robin. Dat zijn dus 28 starts. Een race duurt 15 minuten en meerdere races vinden gelijktijdig plaats. Daarna volgt een finale. Totaal dus 32 starts.

Een spaarbekken zoals te Broechem is uitermate geschikt voor een dergelijk evenement. Door een kleiner oppervlakte van water is er minder golfslag, waardoor de volle aandacht van de zeiler aan het teamzeilen besteed kan worden ipv aan enkel bootbeheersing. Ook kan men vanaf de oever de wedstrijden goed volgen. Het team met de minste punten wint een race. Het team met de meest gewonnen races wint deze challenge. Als voorbereiding op dit evenement heeft Joep Straus een uitgebreide PPT gepresenteerd met tips en trics over teamzeilen voor deze teams.

Orlentbeker 2010

In opvolging van een jarenlange traditie organiseert ZSC Broechem op zondag 7 maart de Orlentbeker voor de optimistklasse, maar ook voor Splash en Europe Het water waarop gevaren wordt is het spaarbekken van de Antwerpse Waterwerken dat zuiver zeilwater garandeert.

De Orlentbeker wisselprijs is zeer bekend bij alle zeilers die ooit actief aan het zeilen zijn begonnen in de Optimist. Veel zeilers die nu vooraan varen in andere klassen, waaronder de Laser hebben in het verleden deelgenomen aan deze mooie wedstrijd. Hun namen komen voor op deze prachtige wisselprijs.

Vorig jaar telden men 80 deelnemers, waarvan 46 optimisten.
Door de korte afstand naar het wedstrijdwater hopen we dit weekend weer 4 tot 5 wedstrijden te kunnen varen als moeder natuur hierbij wil meewerken.

Voor meer informatie www.zscbroechem.be

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: