Rare dingen tijdens de Louis Vuitton Cup op racedag 1

Louis Vuitton Cup op racedag 1Zo haalde het Italiaanse Azzurra met Tomasso Chieffi, met een verschil van bijna 1 minuut Team Origin even onderuit. Team Origin onder leiding van”Local Hero” Mike Sanderson en gestuurd door super talent Ben Ainslie welke vorige week nog knap 2de werd na Team New Zealand en voor regerend wereld kampioen Adam Minoprio (NZL).

Het Italiaanse Mascalzone Latino wordt van de baan geveegd door All4one welke een gecombineerd team is van Duitsers en Fransen (het zal daar qua taalgebruik een ‘soepke’ zijn aan boord, he he). Mascalzone had nochtans een lokaal talent Gavin Brady als stuurman mee, en de beste midbow ter wereld Simeon Tienpont, maar als je grootzeil man de bijnaam “Flipper”heeft, is dat om problemen vragen… All4one wint met 44 seconden verschil, en we moeten er wel bij vermelden dat All4one gestuurd wordt door Sebastien Col die niets anders doet dan match Racen en momenteel op de 6de plaats staat in de wereld ranglijst match racen. Nederlander Peter Van Niekerk is bij All4one trouwens lord of the grootzeil grinder.

Gastheer Team New Zealand veegt zoals verwacht het Zweedse Artimis met Paul Cayard van de baan. Het verschil tussen beide 1minuut 40. Het was meer een Kiwi onderonsje want Artemis had 10 kiwi’s aan boord. En het andere Franse team Aleph wint van het Russische Synergy met 3 minuten 26!!! Blijkt dat de Russen het onderwaterschip met hun spi hebben gepoetst terwijl het schip nog in het water lag en terwijl ze in volle wedstrijd waren… Man man man dat doe je toch niet? Jammer voor Synergy, want het was close racing. De naam Aleph staat voor de eerste letter van het aller eerste alfabet ooit, zo’n 3500 jaar geleden op … euh papyrus gezet (kan ook gebeiteld geweest zijn, maar over details gaan we nu niet moeilijk doen).

Het is moeilijk te zeggen wie er hier favoriet is daar er een aantal teams zijn die best wel wat potentieel aan boord hebben. Het zal nog spannend worden…

www.louisvuittontrophy.com

Volg de Louis Vuitton Cup ook via Sail TV.

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: