Drie podium posities mogelijk voor de Nederlandse Kernploeg in World Cup

MatchracenMatch Racers Renee Groeneveld, Annemieke Bes en Brechtje van der Werf eindigden als derde in de gold group en plaatsen zich daarmee voor de kwartfinales. Ze wonnen drie van de vijf wedstrijden. Als derde in de poule worden ze gekoppeld aan het team van de Deense Melgaard in een best out of five match. De winnaar gaat door naar de halve finale.

Windsurfer Van Rijsselberge vierde

Dorian van Rijsselberge won race zeven en in race acht kwam de Texelaar als 23ste over de meet en zeilde daarmee zijn slechtste resultaat. Na vijf races mogen alle deelnemers de slechtste score aftrekken van hun totale score. Rijsselberge staat nog steeds vierde op 17 punten achter de Griekse koploper Byron Kokkalanis.

Bouwmeester stijgt twee plaatsen

Met een 19de en een 1ste plaats stijgt Marit Bouwmeester twee plekken in het klassement naar een vijfde plaats. Daarmee maakt de zeilster nog kans op een podium positie in de Laser radial klasse.

470 Dames: “Meer gebruik maken van elkaars kwaliteiten”

Vanmorgen stonden Lobke Berkhout en Lisa Westerhof op een zeventiende plaats. Ze begonnen de week goed maar op dag twee scoorden ze onder de maat. Berkhout zei op die dag: “We zagen niet wat er kwam.” Daarmee doelde Berkhout op de wind. Ze hadden er geen grip op. Een zeventiende plaats in de ranglijst was het gevolg. Vandaag hadden de Wereldkampioenen van 2009 dat graag recht willen zetten. In race 5 kwamen ze als tweede over de finish maar werden gediskwalificeerd vanwege een te vroege start, in race 6 scoorden ze een negende plaats en de laatste race van vandaag 31 maart moest het zeilduo vier strafrondjes varen en ze eindigden als 20ste.

Coach Jacco Koops licht de resultaten toe. “We werken richting het WK in juli van dit jaar in Nederland. Midden in de zomer op zee bij Scheveningen. Daar hebben we deze evenementen voor nodig om te leren omgaan met lichte zeewind onder mediterrane omstandigheden. We maken stappen maar we zijn er nog niet. Ze moeten leren meer gebruik te maken van elkaars kwaliteiten.”

Sven Coster terug naar Nederland

Sven Coster is vanmorgen 31 maart op het vliegtuig gestapt richting Nederland. In Nederland is vastgesteld dat Coster een acuut keel abces had. Hij is daarvoor reeds vandaag behandeld en hersteld goed. Sven en Kalle Coster komen niet meer in actie in tijdens de Sofia Cup 2010.

Nederlandse Paralympische zeilers domineren de 2.4R klasse

Thierry Schmitter en Andre Rademaker maken die dienst uit in de 2.4R klasse. Schmitter die Nederland vertegenwoordigde in Athene in 2008 en in China in 2008 gaat ook nu aan de leiding. Rademaker hijgt in zijn nek. Derde is de Engelse Helena Lucas. Op de vierde plaats ligt Barend Kol. Morgen 1 april komen de 2.4R zeilers voor het laatst in actie.

Laser radial “Ik had gedacht iets verder te zijn”

Beste Nederlander Eduardo van Vianen op een tiende plaats. Onder deze moeilijke omstandigheden ben ik blij met dat resultaat,” zei Van Vianen. Debutant in de Delta Lloyd Kernploeg Rutger van Schaardenburg staat 19de. “Het was hel tricky. Erg moeilijk. De wind zakte er helemaal uit en draaide. Maar goed, ik had gedacht iets verder te zijn, iets dichter bij de top te zitten. Maar de focus is op het WK maar in Hyeres wil ik al meer laten zien.”

www.trofeoprincesasofia.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: