Muiderzand klaar voor voorjaarsbokaal

Catamaran zeilenDit weekend is de officiële start van het catamaranseizoen. Op Muiderzand wordt weer afgetrapt met de jaarlijkse voorjaarsbokaal. Een serie van vier zondagen staan in april gepland voor een spannende krachtmeting. Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij zijn de titelverdedigers en zullen alles uit de kast moeten halen om de jaarlijks groeiende concurrentie van zich af te houden. Olympisch medaillewinnares Marcelien de Koning gaat dit jaar met Sander de Boer proberen een vuist te maken en de trend te doorbreken.

Waren Heemskerk en Tentij vorig jaar nog in het voordeel op hun Hobie Wild Cat tijdens de voorjaarsbokaal, dit jaar hebben ze aanzienlijk meer concurrentie. Vorig seizoen heeft deze nieuwe catamaran zich meerdere malen bewezen tijdens grote evenementen, voor veel catamaranzeilers de aanleiding ook kans te willen maken op deze successen.

Nieuwe teams
Ieder jaar zien we ook de nodige veranderingen als het gaat om samenstelling van de zeilteams. Vanuit het Hobie 16 jeugdprogramma zijn een aantal enthousiaste zeilers doorgestroomd naar de Formule 18 klasse. Voormalige teamgenoten Cas van Oort en Karel Begemann stappen beide op bij twee bekende routiniers. John Casey zal samen met Cas van Oort de Wepro Wild Cat gaan temmen. Oscar Zeekant en Karel Begemann zullen zich richting hun nieuwe sponsor Nexct mogen bewijzen. Van Oort en Begemann hebben vorig jaar tijdens het WK Formule 18 in Knokke (België) al laten zien dat zij klaar zijn voor deze klasse.

Nog een bekende uit de Hobie 16 klasse is Rob Sprij. Sprij zal samen met Diemer Feenstra wedstrijdervaring gaan opdoen op de Betec Hobie Tiger. Feenstra is een nieuw gezicht en afkomstig uit het talentenplan van het watersportverbond. Sprij en Feenstra zijn hiermee het jongste jeugd team dat ooit in de Formule 18 actief is. Niemand minder dan Sven Karsenbarch heeft deze heren klaargestoomd voor 2010 en zal tevens de begeleiding op zich nemen.

Organisatie
Opnieuw is de organisatie van de voorjaarsbokaal in handen van ‘de Roerkoning’ bij Sail-Today op Muiderzand. Er zijn twee verschillende wedstrijdklassen (grote en kleine cats) en zullen apart van elkaar starten. De wedstrijden staan gepland op 4, 11, 18 en 25 april 2010. Het waarschuwingssignaal voor de eerste start zal om 12:00 worden gegeven.

Meer informatie:
www.hobiecat.nl
www.roerkoning.nl
www.sail-today.nl

Foto: Jasper van Staveren

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: