Team New Zealand en Real Club Nautico Palma deelname in de 2011-12 Volvo Ocean Race

Team New ZealandVolgens de Spaanse zeilwebsite Gaceta Nautica, met thuisbasis in Palma de Mallorca, is het schijnbaar zeker dat Team New Zealand en de Real Club Nautico Palma als één team zullen deelnemen in de 2011-12 editie van de Volvo Ocean Race. De financiële ruggensteun zou van de Spaanse schoenenfabrikant Camper komen.

Volgens hetzelfde artikel is de finale overeenkomst afgelopen woensdag ondertekend en zal het nieuws a.s. maandag middels een persconferentie officieel de wereld in gestuurd worden.

De auteur van het artikel meldt ook dat de financiële injectie vrij hoog moet zijn en volgens zijn eigen voorspelling een slordige 20 miljoen euro moet bedragen.

Dit nieuws is nog niet officieel maar het zou wel steek houden om Team New Zealand onder een Spaanse vlag te laten zeilen want op die manier kan Camper het voordeel benutten om van de Spaanse Volvo Ocean Race taks voordelen te genieten.

Bron: http://www.diarioderegatas.es/

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: