Mumma Duck met Bouwe Bekking als schipper behaalt 13de plek tijdens Spi Ouest-France

Mumma Duck met Bouwe Bekking als schipperNa een sucsesvolle Primo Cup in Monaco is er door het Mumma Duck team veel getraind in de maanden februari en maart. De tweede wedstrijd op het programma was Spi Ouest in het Franse La Trinité sur Mer. Voor deze wedstrijden stonden in totaal 22 Farr 30’s ingeschreven. Onder deze inschrijvingen stonden ook weer veel topteams ingeschreven zoals Courrier Dunkerkque, TPM en Ile de France. Voor deze wedstrijd was Bouwe Bekking aangesteld als schipper voor het Mummaduck Sailing Team.

Trainingen

Woensdagochtend is het volledige team gearriveerd in Frankrijk. Na de voorbereidingen en het kranen was er ’s middags nog even tijd om het water op te gaan. Ook donderdagochtend is er nog even getraind, in de middag zijn Rodny en Ralph vertrokken om Bouwe Bekking op gaan halen op het vliegveld in Nantes.

Race Day 1

De eerste wedstrijden stonden vrijdag op het programma, een viertal in totaal. Tijdens de eerste race was de start niet goed, waardoor te weinig snelheid is gemaakt en wat plaatsen zijn verloren. Daarna zijn er toch nog een aantal boten ingehaald waardoor het team begon met een achtste plaats in de eerste race. Tijdens race twee was de start wel goed, ze schoven zelfs door naar een tweede plaats. Maar daarna ging de spinaker te water waardoor veel plaatsen verloren werden en ze achteraan in de vloot moesten aansluiten. De laatste twee races zijn op een tiende en zevende plaats gefinisht, waarin in de laatste race nog een fraai duel werd uitgevochten met het Franse team Ile de France.

(no) Race day 2

Nadat de avond ervoor de start al twee uur was uitgesteld vanwege slechte weersvoorspellingen, mochten alleen de Farr 30 en de IRC klassen rond de middag de baan op. Het committee besloot daarna om alle races af te lasten voor deze dag. Op de weg terug is de fractional spinaker gehesen zodat er met een hoge snelheid terug gevaren kon worden naar de haven. Het team heeft hier erg veel van genoten! Achteraf hoorde we dat andere teams veel schade hadden opgelopen, van een gescheurd grootzeil tot gebroken voorstag en giek.

Race day 3

Op de zondag zijn onder goede omstandigheden vier races gevaren. Aan de wind had het team al de hele week wat problemen met de snelheid. Dat heeft bij een aantal races een hoop plaatsen gekost. Daarbij kwam ook nog dat tijdens de tweede race het team in aanraking kwam met het Groovederci team, uit de Verenigde Staten, zodat er twee strafrondes gedaan moesten worden. Het team heeft op deze dag een zevende, zeventiende en twee vijftiende plaatsen gehaald.

Race day 4

Op de paasmaandag werd er vroeg gestart. Na wat testrondes om nieuwe settings aan de mast uit te proberen was het tijd voor de eerste race. De aanpassiningen hebben geholpen want de bootsnelheid was veel beter deze dag. De eerste race heeft het team een tiende plaats gehaald en in de tweede race na een goede start een mooie vierde plaats.

Terugreis

Omdat de races vroeg afgelopen waren kon er al snel begonnen worden met de boot transportklaar te maken. Al rond zes uur in de avond werd La Trinité sur Mer verlaten. Na een rustige reis kwam de boot in de loop van dinsdagochtend aan in Delft.

What’s next

Met nog slechts twee trainingsweken voor de boeg staat het volgende evenement alweer te wachten. De Grand Prix Atlantique in het Franse Pornichet, deze zal gevaren worden van 29 april tot en met 2 mei.

Dankwoord

Via deze weg wil het Mumma Duck zeilteam graag Bouwe Bekking bedanken voor zijn rol als schipper tijdens Spi Ouest. Het hele team heeft veel van zijn kennis en zijn tips opgestoken. Dit zal helpen voor een goede voorbereiding op de Tour de France à la Voile die deze zomer gezeild zal worden.

www.spi-ouestfrance.com
www.mummaduck.com

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: