J/24 topzeilers actief op de Oosterschelde tijdens het Europees kampioenschap

  • Author: Ice
    Date: di, 13/04/2010 - 16:51

Europees kampioenschap J/24Van 4 tot en met 11 juni 2010 zal het Europees Kampioenschap in de J/24 klasse in Nederland plaatsvinden. De J/24 klasse is de grootste internationale kielbootklasse van de wereld. De hoge organisatiegraad in combinatie met een strikte “One-Design Rule” maakt het tot één van de meest competitieve wedstrijdklasse van de wereld.

Het EK J/24 zal plaatsvinden op de Oosterschelde, bij Kamperland, Zeeland en wordt op 4 juni geopend door de locoburgemeester dhr. P.L. de Putter van de gemeente Noord-Beveland . De Oosterschelde staat bekend om zijn prima wind- en zeilomstandigheden. De wedstrijden zullen worden gehouden vanuit Roompot Marina, de haven van ‘Beach Resort de Roompot’.

Drie maal Europees Kampioen

Aan het Europees Kampioenschap zullen tussen de 30 en 50 J24-kielboten meedoen. Deze zullen op de 5 wedstrijddagen strijden om de felbegeerde titel van Europees kampioen.
Favoriet voor de titel is de Brit Ian Southworth. Ian Southworth is een bekende naam in de J/24 klasse omdat hij met zijn team in de laatste 5 jaar driemaal Europees kampioen is geworden. In 2005 werd hij dat met zijn boot ‘Hedgehog’ in Frankrijk. In 2006 was hij op de eerste plek te vinden in Groot-Brittannië en in 2007 won hij de titel in Duitsland. Vorige jaar deed hij mee aan het Europees kampioenschap in Griekenland waar hij en zijn team met de ‘Inmarsat’ op de derde plaats eindigde.

VIP Dag

Naast de zeilwedstrijden zal er op de laatste wedstrijddag, donderdag 10 juni, een speciale VIP dag worden georganiseerd. Hierbij worden sponsoren, bedrijven en particulieren een dag in de watten gelegd. Het wordt een dag zeilen op een platbodem waarbij ze zicht hebben op het wedstrijdveld en professioneel worden begeleid. Vervolgens zal er een diner aan hen worden geserveerd, gevolgd wordt door de prijsuitreiking van het EK 2010.
Zoals bij elk EK J/24 evenement word het europees kampioenschap afgesloten met een spectaculair slotfeest. Hierbij zijn zowel de sponsoren, bedrijven, particulieren, de EK Zeilers, hun familieleden en de organisatie aanwezig om een geslaagd evenement te vieren.

Andere activiteiten

Naast het wedstrijdzeilen staat het Europees Kampioenschap ook in het teken van ontspanning. Studenten van het EuroCollege Hogeschool , uit Rotterdam, zorgen voor de organisatie van drie ‘social events’: het openingsfeest, de mid-week-prizing en het slotfeest. Het totale evenement is een project in het kader van de HBO-opleiding Hospitality & Evenementen Management, waarbij zij de geleerde theorie omzetten in de praktijk. Naast de drie social events organiseren deze vier studenten tevens een programma voor de meegekomen partners van de zeilers. Daarbij hoort ook een uitstapje naar Neeltje Jans niet vergeten.

Website

Op www.j24.nl/ec2010 kunt u terecht voor meer informatie over het europees kampioenschap J/24 zeilen 2010. Hierop staat onder andere een lijst met geregistreerde teams en meer informatie over de VIP dag.

Sponsors

Het EK J/24 Zeilen 2010 wordt o.a. gesponsord door: De provincie Zeeland, De gemeente Noord-Beveland, Beach Resort Roompot Kamperland, Heineken en EuroCollege Hogeschool te Rotterdam.
Dankzij de sponsoring kunnen de organisatoren van het EK J24 Zeilen hun ambities waar maken om er een onvergetelijk EK van te maken.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: