Maasvlakte 2 regatta afgelast wegens onvoldoende sponsors

Maasvlakte 2 regatta afgelasEerder berichtte we dat er een unieke zeilwedstrijd zou plaats vinden voor catamaran zeilers maar helaas stopt Havenbedrijf Rotterdam met het plan om in het weekend van 5 en 6 juni 2010 de Maasvlakte 2 Regatta te organiseren.
Het lukte niet om voldoende sponsors voor het evenement op en rond Maasvlakte 2 te vinden. Het gebrek aan financiële steun bracht Ronald Paul, directeur Projectorganisatie Maasvlakte 2, tot deze beslissing. "Zonder de bijdrage van sponsoren zou de organisatie van dit evenement voor ons een te kostbare onderneming worden. Ik hoop dat een ieder begrip op kan brengen voor deze beslissing."

Maasvlakte 2 is de uitbreiding van de Rotterdamse haven. Aansluitend aan de bestaande Maasvlakte wordt 2.000 hectare nieuw land in zee aangelegd. Het evenement zou uit een aantal catamaranwedstrijden bestaan. Tegelijkertijd zou het eenmalig de mogelijkheid bieden voor bezoekers om het nieuwe land te bezoeken en vanaf daar de catamarans te zien. Normaal gesproken is dit werkterrein omwille van de veiligheid verboden gebied.

FutureLand

Wie de aanleg toch met eigen ogen wil zien, kan een bezoek brengen aan FutureLand, het informatiecentrum van Maasvlakte 2. Naast het interactieve en vernieuwende aanbod van informatie, biedt de enorme glazen gevel op de eerste verdieping uitzicht op de aanleg. FutureLand is gratis te bezoeken van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag. Kijk voor meer informatie op www.futureland.nl

Tekst: Diana Bogaards

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: