Transatlantic Race 2011 en Atlantic Ocean Racing series

Transatlantic Race 2011Van 26 juni tot de 3de juli 2011 kan je voor de verandering eens mee doen aan een iets langere zeilwedstrijd. De organisatie van de Transatlantic Race 2011 en de Atlantic Ocean Racing series wisten ons te zeggen dat de wedstrijd gevaren zal worden tussen Newport Rhode Island (wat een dikke 200nm onder Canada ligt) en Lizard (West van Plymouth en buiten de Scilly’s, het meest zuidelijke puntje van Engeland). Je boot moet minstens 40 voet zijn en over een minimum crew van 4 beschikken (had iets met kaarten te maken op de rustige momenten geloof ik).

Er zal een aparte klasse voor racers/cruisers zijn groter dan 100ft. Andere class specificaties hangen af van het type boten die zullen mee dingen. De Transatlantic Race 2011 staat open voor boten die een IRC rating hebben en zal uiteraard een cat 1 race zijn. Onder het motto van bekijk het eens een beetje groter kunnen eenheidsklassen zoals de Volvo 70, IMOCA 60 en Class 40 toegelaten worden mits de organiserende Clubs dat toestaan. De NOR (Notice of Race) zal vanaf de eerste mei ter inzage beschikbaar zijn.

De New York Yacht Club, de Royal Yacht Squadron, de Royal Ocean Racing Club en de Storm Trysail Club laten ons ook weten dat ze buiten de oversteek ook nog iets extra organiseren, zijnde The Atlantic Ocean Racing series 2011. Dit doen ze in samenwerking met Royal Malta Yacht Club, Carolina Yacht Club, Annapolis Yacht Club, Ida Lewis Yacht Club, Montego Bay Yacht Club, Lauderdale Yacht Club, Naval Academy Sailing Squadron, Jamaica Yachting Association, Charleston Ocean Racing Association en de Antigua Yacht Club.

De Atlantic Ocean Racing Series bestaan in totaal uit 8 wedstrijden. 3 wedstrijden met de oversteek inclusief garanderen u een plekje in de einduitslag. Men zal werken met het Cox-Sprague punten systeem (dit systeem houdt rekening met het aantal boten en uw plek in de uitslag) met uitzondering van de oversteek die zal mee tellen voor 1.5 punt.

De 8 wedstrijden en hun startmomenten zijn:

Pineapple Cup - Montego Bay Race: February 5, 2011, 811nm

RORC Caribbean 600: February 21, 2011, 600nm

Ft. Lauderdale to Charleston Race end March/early April, 2011, 408nm

Annapolis to Newport Race: June 3, 2011, 473nm

Transatlantic Race 2011: June 26 through July 3, 2011, 2700nm

Rolex Fastnet Race: August 14, 2011, 608nm

Biscay Race: September, 2011, 540nm

Rolex Middle Sea Race: October 22, 2011, 606nm

Of er Belgische of Nederlandse boten zullen deelnemen is nog niet bekend, maar dat er interesse is laat geen twijfel. De Belg Mike Celis van de Elan CTP die in de vorige Rolex Fastnet Race nog een respectabele 11de plek behaalde in zijn klasse, betreurd het dat zijn boot 6 voet te kort is…

www.transatlanticrace.org

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: