Van Uden Reco Stellendam Regatta: na het zeilen ook socials

Van Uden Reco Stellendam RegattaNog een kleine week en de Van Uden Reco Stellendam Regatta gaat van start. De inschrijvingen stromen binnen. In de handicap klassen staat de IRC 1 op dit moment aan kop met 21 deelnemers. In de eenheidsklassen doet met name de J/22 het erg goed. Met het aankomende WK zien de deelnemers de wedstrijden als een perfecte oefening en ideaal om hun Nederlandse tegenstanders goed te leren kennen. Afgelopen weekend trainden er al verschillende teams uit de diverse klassen op het Haringvliet.

Ook de hoofdsponsors van de Van Uden Reco Stellendam Regatta zijn komend weekend op en rond het water te vinden. Rob Reigwein en Henk Bakker van respectievelijk RECO en Van Uden nemen zelf deel aan de wedstrijden. Reco, verhuurder van bouwmaterialen, verzorgt voor deze wedstrijden de materialen voor de opbouw van het Regatta dorp: een kantoor voor de jury, een extra toiletgroep, een grote generator en alles wat daarbij hoort plus twee autokranen om de eenheidsklassen te water te laten. Van Uden Logistics, actief in opslag, transport en distributie, neemt de administratieve afhandeling voor haar rekening en zorgt voor de koude biertjes direct na de wedstrijden.

De drie wedstrijdcomités en hun vrijwilligers zijn volop bezig met de laatste voorbereidingen. Naast de vele vrijwilligers op het water is er een grote groep vrijwilligers verantwoordelijk voor het sociale programma na de wedstrijden.

Tijdens de borrel gaan in en rond de feestloods van Marina Stellendam de diverse food plaza’s open en kunnen de deelnemers genieten van een uitgebreid walking dinner met onder andere ter plaatse gebakken en gerookte vis en heerlijke mosselen en garnalen, alles vers aangevoerd in Stellendam. Behalve vis is er beenham, broodje worst en gebraden kip, salade en brood. En niet te vergeten de beroemde patat van Bram Ladage. Medewerkers van zowel Marina Stellendam als uit zusterhaven Regatta Center Medemblik zorgen dat het iedereen aan niets ontbreekt.

In en rond de feestloods is werk te zien van kunstenares Diana Nooten. Zij portretteerde onder andere de Hawkeye. Haar werk kenmerkt zich door beweging en een krachtige lijnvoering. Haar schilderijen zijn groot van formaat en zeer kleurrijk.

Tijdens de borrel en het walking dinner treed ZIJLSTRA op met hun unieke geluid van jazzy pop en oerhollandse blues. Jeroen Zijlstra startte in 1998 met de band de Blauwe Zomers. Aanvankelijk met saxofonist Rutger Molenkamp, bassist Edwin Wieringa en drummer Nout Ingenhousz, later aangevuld met pianist Ed Boekee. In 1999, bij het uitkomen van het eerste album Olie & rook werd de naam veranderd in ZIJLSTRA. Zaterdag treden zij op met hun programma Liefde & Dorpsgevoel. De avond wordt swingend afgesloten met een DJ.

www.vanudenreco.nl

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: