Wet & Wild Stars in Nassau

Wet & Wild Stars in NassauDe afgelopen week zijn zo’n 30 Stars naar Nassau, Bahama’s gekomen voor de western hemisphere championships. Zeilen onder de Caribische zon, dat willen we toch allemaal? De harde wind maakte het evenement tot een waar spektakel. De Star is een overtuigde boot, die vanaf 15 knopen planeert en boven de 20 knopen heb je er je handen vol aan!

De vloot heeft 3 dagen lang bij 25 knopen wind gestreden om de titel, maar iedereen kwam aan het einde van de dag met een grote glimlach van het water – veel warm zout water, felle zon en van de golven surfen met snelheden van 15 knopen – dit was pas echt zeilen !

3-voudig Finn olympische spelenganger Richard Clarke won de serie, met local hero Augie Diaz op zijn hielen.

De Star is een ontwerp uit 1911 en viert dus volgend jaar haar 100-jarig bestaan. De klasse is Olympisch sinds 1932 en heeft vele grote namen uit de zeilwereld gebracht – van Dennis Connor, Paul Cayard, Torben Greal tot Robert Scheid en Ian Percy en is daarmee een van de sterkste eenheidsklassen in de Wereld. In Nederland zijn zo’n 25 boten actief waarvan een aantal het internationale circuit meevaren.

www.starclass.org
Tekst: Sander Jorissen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: