50 Mijl bereikt kaap van 100 deelnemers

50 MijlWe ontvangen hier net het persbericht dat de 50 Mijl door de magische grens van 100 deelnemers gaat. Om precies te zijn schreef de 100ste deelnemer zich dinsdag 20 april om 11u45 in. Dat waren Arnoud Hummel en Jan Kees Lampe (beiden trainers bij Team Heiner) met de J/109 KPMG.

Met dit aantal deelnemers claimt de 50 Mijl organisatie de grootste voorjaarswedstrijd van boven de rivieren te zijn.

De 50 Mijl is de enige wedstrijd waar mono- en multihulls (8 multi's!) samen dezelfde baan varen. Er varen dit jaar 14 First 31.7 mee en er staan 5 Transat 650 Mini's op de lijst. Een aantal van hen zeilt mee onder de vlag van het Shorthanded Team (kweekvijver van shorthanded talent).

De 50 Mijl is de enige wedstrijd in Nederland waar je op lengte-klasse ingedeeld wordt en je geen handicap krijgt als je alles eraan doet om sneller te gaan. Line Honours tellen en worden beloond. Bij de 50 Mijl gaat het om de sfeer en de snelheid. Voor boten die zich op rating willen meten met hun tegenstanders is er een IRC klasse. Daar zitten dit jaar 20 boten en ook dat is een opmerkelijk groot wedstrijdveld.

De kleinste boot is de Beautje, een Una 20 van Alexandra Peek. Het grootste jacht is de Spirit, een Beneteau 46, van Rob Greven. Voor de line honours blijft het gokken. Wordt het de Batfish (J-133) van Bart Desaunois, de Black Pearl (Pogo 40) van Hans Snaak, de Hemels van der Hart (TH 38) met Roy Heiner aan het roer of toch de TEN (TEN) met Martin Hingst? Wie weet een list te verzinnen om hen voor te blijven!

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: