Volg de Nederlandse Kernploeg van 25 t/m 30 april tijdens de Semaine Olympique Française in Hyères

Semaine Olympique FrançaiseVan 25 tot en met 30 april vindt in het Zuid-Franse Hyères het vierde ISAF Sailing World Cup-event van dit seizoen plaats, de Semaine Olympique Française de Voile. De gehele Nederlandse Kernploeg is aanwezig, inclusief de drie paralympische zeilers die uitkomen in de 2.4mR klasse.

In 2009 wonnen de jonge 470-zeilsters Marieke Jongens en Margriet Fokkema verrassend zilver in Hyeres. Thierry Schmitter, die het in Hyères altijd goed doet, won vorig jaar de medal race en veroverde daardoor ook een zilveren plak.

Schmitter maakt sinds enkele weken samen met twee andere 2.4mR-zeilers, Andre Rademaker en Barend Kol, deel uit van de Delta Lloyd Kernploeg. Het opnemen van de 2.4mR-klasse is een lang gekoesterde wens van het Watersportverbond, Gehandicaptensport Nederland en NOC*NSF en is nu mogelijk dankzij de extra financiële ondersteuning van hoofdsponsor Delta Lloyd. Schmitter won onlangs het Spaanse World Cup evenement in Palma de Mallorca overtuigend. De Nederlandse 2.4mR-zeilers domineerden de klasse want de teamgenoten van Schmitter werden derde en vierde (klik hier voor het persbericht)

De Nederlandse Kernploeg hoopt de goede vorm van dit seizoen vast te houden in Hyeres. In Melbourne won Marit Bouwmeester goud in de Laser Radial-klasse. Windsurfer Dorian van Rijsselberge won het World Cup event in Miami en in Palma won, naast Thierry Schmitter, ook het match race-team van Annemieke Bes, Renee Groeneveld en Brechtje van der Werf een gouden medaille. Het World Cup-seizoen verloopt voor de Nederlanders tot nu toe dus behoorlijk succesvol.

Topzeilen TV volgt de ontknoping van dit evenement. Van 28 tot en met 30 april kunt u dagelijks video-updates bekijken op www.topzeilen.tv. Daar vindt u nu al een voorbeschouwing.

Tekst: Simon Keijzer

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: