Laurent Pages wordt schipper van het Mumma Duck Sailing Team

Mumma Duck Sailing TeamNadat nog geen drie weken terug het team werd aangevoerd door Bouwe Bekking kunnen wij wederom een grote naam bekend maken: Tijdens de Tour de France à la Voile 2010 en Normandy Sailing Week zal het team geschipperd worden door Laurent Pages. Daarnaast zal als derde evenement van het seizoen de GP Atlantique in Pornichet gevaren worden.

Laurent Pages

De Franse zeiler Laurent Pages, geboren 20 oktober 1976, heeft in de internationale zeilwereld al snel naam gemaakt: Naast dat hij 14-voudig Frans kampioen is in jachten als de Farr 30, Melges 24 en Farr 40 heeft Laurent in de afgelopen jaren met internationale teams gevaren, onder andere vijf maal de Tour de France à la Voile met teams als Joe-Fly en Groovedecci. Daarnaast is Laurent voornamelijk bekend geworden door zijn rol als Watch Captain aan boord van de Telefonica Blue tijdens de Volvo Ocean Race 2007/2009.

Laurent zal tijdens de Tour de France à la Voile meevaren als schipper en verantwoordelijk zijn voor navigatie en tactiek.

GP Atlantique

Het eerstvolgende evenement voor het team zal de Grand Prix Atlantique zijn te Pornichet. Na Spi Ouest is er hard gewerkt aan opmerkingen van Bouwe Bekking, zowel op het gebied van boathandling als trim zijn er grote stappen gemaakt.

Het wedstrijdveld zal bestaan uit 17 teams, waaronder de nieuwkomers OMAN Sail en het Nederlandse Studenten Team TUDelft / Delft Challenge. Tijdens dit evenement, waarin ook onze eerste offshore in wedstrijdverband zal zitten, word het team ondersteund door Yann Riou.
Yann, verantwoordelijk voor de elektronica bij team Groupama, zal zijn brede kennis op het gebied van offshore zeilen, navigatie en navigatie apparatuur inzetten om het team perfect voor te bereiden op de lange offshores van de Tour de France à la Voile.

De crew

Voor de GP Atlantique zal de bemanning bestaan uit Thijs als stuurman, Anton op grootzeil, Yann op navigatie en tactiek, Koen de Smedt op Genua en Ralph op Spi. Rob en David zullen zich als Nr.1 en in de pitt storten op de offshore boathandling.

Doelen

Tijdens het evenement zal er veel aandacht worden besteedt aan de lessen van Bouwe Bekking, daarnaast zal het team zich concentreren op alle aspecten die een offshore met zich meebrengt. Zowel de navigatie apparatuur als de lay-out van de boot zal dit evenement uitgebreid gecontroleerd en geëvalueerd worden.

Volg het Mumma Duck Sailing Team

De website zal tijdens het evenement dagelijks bijgewerkt worden met nieuws en verslagen. Vanaf 26 maart kunt u het Mumma Duck Sailing Team volgen tijdens de GP Atlantique op www.mummaduck.com

Tekst: Remond Verloop

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: