40 mijl van Bru - zaterdag 29 mei 2010 - derde editie

Zaterdag 29 mei a.s. wordt de 3e editie gevaren van de 40 mijl van Bru, een doublehanded zeilwedstrijd op de Grevelingen. De Stichting 40 mijl van Bru organiseert voor de 3e keer met succes een doublehanded zeilrace rond het Grevelingenmeer met start en finish voor de haven van Bruinisse. Begonnen in 2008 met 52 schepen , in 2009 gegroeid naar 80 schepen, worden er dit jaar 100 zeiljachten verwacht.

Gevaren wordt er in de klassen A, B en C ongemeten schepen en een of twee klassen ORC gemeten. De eerste start is om half 9 dus de deelnemers worden op vrijdag 28 mei al in de nieuwe haven van Bruinisse verwacht waar ze 2 nachten gratis kunnen liggen.

Een uitgebreid walprogramma, de wedstrijd vanaf een rondvaartboot op de Grevelingen bekijken en een sportieve sfeer maken het laatste weekend van mei , óók voor de “schippers aan de wal” tot een geweldig spektakel.

Meer info: 40 mijl van Bru

Tekst: Ger Bayens

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: