Leer zeilen voor 15 euro!

Leer zeilenDe Vlaamse Yachting Federatie wil iedereen deze zomer leren zeilen of surfen en biedt daarom drie uur initiatie voor slechts 15 euro. Alle soorten surfplanken, diverse boten en catamarans komen aan bod op 25 locaties tussen mei en september.
In totaal zijn er bijna 1500 initiaties aan een spotprijs en het Surf-ikZeil project start op 1 mei in Bredene.

Surf- of zeillessen zijn niet altijd even budgetvriendelijk en die drempel wou de Vlaamse Yachting Federatie onderuit halen. “Surfen of zeilen is goedkoper dan velen denken maar we wilden instappen deze zomer heel betaalbaar maken”, vertelt surfcoördinator Tommy Maenhaut. “Vanaf je eerste les kun je de microbe te pakken hebben en mag je jezelf surfer of zeiler noemen, vandaar de campagnenaam ikSurf-ikZeil”, vult zeilverantwoordelijke An Van Cauteren aan.

De kennismakingen duren telkens drie uur en de federatie biedt een grote keuze aan locaties en disciplines. “Wij zijn heel blij dat bijna alle clubs met scholing meedoen”, glundert Tommy. Wie wil proeven van surfen of zeilen kan op 25 watervlakken terecht, van De Panne tot Knokke aan de Noordzee, van West-Vlaanderen tot Limburg aan één van de mooie Vlaamse vijvers. Ook het aanbod is heel compleet: golfsurfen, windsurfen, kitesurfen, stand up paddle boarding (zie extra info), één- en meersmansboten, optimistjes en catamarans.

Het project start op 1 mei 2010 met een grote initiatiedag aan de surf– en zeilclub Twins in Bredene. De hele dag zijn alle lessen op dezelfde locatie mogelijk. Inschrijven voor deze startdag en alle andere initiadiedagen kan op de websites. Alle lessen zijn surf- of zeilmateriaal, wetsuit, een sportverzekering en een professionele lesgever inbegrepen!

Meer info & inschrijven: www.iksurf.be www.ikzeil.be

De organisatie van de ikSurf-ikZeil campagne is een samenwerking van de Vlaamse Yachting Federatie met de Universiteit Gent, 4castmedia (Swell magazine), BLOSO en de Vlaamse overheid.

Extra Info: Stand Up Paddle Boarding

Stand Up Paddle boarding is de jongste twijg aan de surfboom, maar is goed op weg om de allerstevigste tak te worden. Als Supper sta je recht op een grote golfsurfplank en stuw je je vooruit met een peddel. SUP’s bieden het voordeel dat je met je reuzenboard ook op kaboutergolven kan surfen. België krijgt geen monsterbaren voorgeschoteld dus dit kan wel de volgende zomerrage worden. Zelfs zonder deining kun je veel plezier aan een SUP beleven. Je peddelt op een vlakke zee, een meer of een rivier, je sport in de vrije natuur en je doet ook nog een heel complete work-out.

Bron: VYF

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: