Semaine Olympique Française: voorbereidingen volop aan de gang

Semaine Olympique FrançaiseIn het Zuid Franse stadje Hyeres zijn de voorbereidingen voor de Semaine Olympique Française (SOF) volop aan de gang. Ook hier zijn de gevolgen van de aswolk zichtbaar. Heel veel teams komen nu pas toe, vaak na lange en ellendige omzwervingen om het materiaal en alle teamleden tijdig in Hyeres te krijgen.

De “SOF” is voor velen de mooiste World Cup. Het is in ieder geval één van de oudste World Cups van het circuit (samen met de Kieler Wöche), en de organisatie is hier vaak van een heel hoog niveau. Of de SOF nu al dan niet de mooiste World Cup, kunnen we in het midden laten. Feit is wel dat het de serie is die gekend is voor de zwaarste omstandigheden. De wind waait hier soms wel een hele week boven de 20 knopen.
In alle klasses zijn de toppers er op gebrand om hier een goed resultaat te behalen. Vooral aan Franse kant zie je duidelijk dat men niets aan het toeval wil overlaten. Als je hier scoort ben je pas echt goed bezig, de interne en externe concurrentie is heel hoog.

Uit België is een mooie delegatie aanwezig. In de Laser Radiaal is Evi Van Acker opnieuw present en klaar om nog beter te doen dan in Palma. Wannes Van Laere probeert hier zijn goede lijn van in Palma verder te zetten, net zoals Lander Balcaen. Ook aanwezig is het 49er team: Manta Sailing Team, die in Palma een mooie prestatie neerzetten.

De Nederlandse delegatie is, zoals meestal, veel uitgebreider dan de Belgische. In alle klasses hebben de Nederlanders toppers die kunnen meestrijden voor een plaatsje in de top tien. Persoonlijk zet ik, voor wat Nederland betreft, mijn geld op de Stevens (Steven Lefevre en Krol) in de 470, Lisa Westerhof en Lobke Berkhout in de 470 vrouwen en het Match race team dat in Palma het event won. Dorian Rijselberghe zal waarschijnlijk weer hoge toppen scheren in de RSX klasse.

Momenteel waait het hier hard door en regent het. Zondag beginnen de reeksen en de meteo voorspelt dan iets minder wind, maar het kan eigenlijk alle kanten uit voor komende week qua meteo.

Voor meer info check:
http://sof.ffvoile.net/
of
www.mantasailing.be
www.evivanacker.be
www.teamsteven.com
www.olympiceyecatchers.com

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: