Geen wind tijdens de eerste zeildag in Hyeres

MatchracenGisteren stond er geen zuchtje wind in de baai van Hyeres. De voorspellingen waren dat er een thermische wind door zou komen, maar deze zeebries kwam er uiteindelijk nooit door. Vele klasses werden het water op gestuurd, de Laser, 470, Star, Sonar,… maar uiteindelijk kon enkel het Matchracen min of meer normaal doorgaan.

De Stars dobberden een reeks uit en in de Laser Standard konden sommige groepen een reeks valideren. Eduardo van Vianen en icolas Heiner deden het daarin heel goed. In de rode groep, met onder andere Wannes Van Laere, kon geen enkele race uitzeild worden. Wannes lag er wel twee maal goed bij in de afgelaste races.

Voor ons was dit een lastige dag. Van 9 uur ’s ochtends waren we al in de weer en klaar om het water op te gaan. Beetje bij beetje leek de wind op te komen, dus we bleven de hele tijd stand by. Toen de wedstrijden uiteindelijk afgelast werden om 17.00 gingen we nog fietsen. En jawel, zoals zo vaak het geval is, stond er toen wel een mooi briesje van 6-8 knopen. Jammer! Daar hadden we graag eens in gaan strijden met de rest van de vloot!

Vandaag (maandag) lijkt hetzelfde scenario zich te herhalen. We zijn aan het wachten op wind. Persoonlijk zie ik vandaag meer goede tekenen om een goede sea breeze te krijgen, dan gisteren, maar het blijft koffiedik kijken!

Als er gezeild wordt is alles live te volgen via de officiële wedstrijd van de SOF: http://sof.ffvoile.net/

Voor updates achteraf bent u bij ClubRacer op het beste adres!

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: