Gewijzigde opzet Van Uden Reco Stellendam Regatta Succesvol

Van Uden Reco Stellendam RegattaDe ruim 700 zeilers in de Van Uden Reco Stellendam Regatta kunnen terugzien op een bijzonder geslaagd evenement. Hoewel de windgoden hun best deden het de zeilers en het comité zo moeilijk mogelijk te maken konden toch op alle drie de banen de meeste wedstrijden gevaren worden.

Na de wedstrijden op zaterdag werden de zeilers tijdens het happy hour verwelkomt met de inmiddels traditionele gebakken vis die ieder jaar beschikbaar gesteld wordt door de Stellendamse vissersvloot. Tijdens het optreden van Jeroen Zijlstra en zijn band gingen steeds meer kraampjes open waar alle zeilers terecht konden voor gerookte vis, garnalen, beenham, broodjes worst en diverse pasta’s en salades. Toen als laatste de patatwagen van Bram Ladage de klep opende ging er onder de zeilers een spontaan gejuich op. Na Zijlstra nam een DJ de avond over. Om half een rolden de laatste zeilers de feesthal uit. De comitéleden lagen toen al lang te dromen van baanwijzigingen en startlijnen.

Checkmate - winnaar IRC 1Checkmate - winnaar IRC 1De zondag begon met een klein beetje wind uit het oosten. Er kon in ieder geval een wedstrijd gevaren worden voordat de wind helemaal weg viel. Toen begon het wachten op de zeewind. Een aantal zeilers die niet zo bekend zijn met het Haringvliet wilden dat niet afwachten en begonnen met het aftuigen van de boten. Sommigen waren in de veronderstelling dat het comité na 15.00 uur niet meer zou starten, een regel die in voorgaande jaren in de wedstrijdbepalingen had gestaan. Maar juist omdat in Stellendam vaak om 15.00 uur de zeewind doorkomt, was die bepaling geschrapt. En inderdaad draaiden om 14.30 de vlaggen naar het zuidwesten en kon het comité een nieuwe baan gaan uitleggen voor de laatste wedstrijd. Om 17.27 finishten de laatste boten, kon arbiter Josje Hofland nog 1 keer aan de bak voor een snelle protestbehandeling en stond iedereen om half zeven in de feesthal voor de prijsuitreiking.

Feest Van Uden Reco Stellendam RegattaFeest Van Uden Reco Stellendam RegattaNa afloop gingen alle prijswinnaars op de foto en kon de organisator Martine Vos iedereen een goede thuisreis wensen. Sponsors Van Uden en Reco hebben ook voor 2011 hun ondersteuning toegezegd. Het evenement wordt dan gehouden in het Paasweekend van 24 en 25 april.

Van Uden Reco Stellendam Regatta uitslag:

ORC1 1 deelnemer

1. Thierry van t Hoff Breerap

ORC2 10 deelnemers

1. J. Nijpels Amiga
2. Casper Blijenberg Magic Marine
3. Gert Jan Molenaar Splendide

ORC 3 9 deelnemers

1. Evert de Wit Overruled
2. Wessel v,d Werf Zeilmakerij.com
3. Henk van Zweden Beau Bateau

ORC 4 1 deelnemer

1. van der Hout Celestine

ORC 5 1 deelnemer

1. Hoefsloot Furie

IRC 1 22 deelnemers

1. Peter de Ridder Checkmate
2. de Graaf Baraka GP
3. Willem Wester Antilope

IRC 2 9 deelnemers

1. Jan Myslik Fulcrum
2. Richard Rot Aquavitesse Ricoh
3. John v.d. Starre Xcentric Ripper

First 31.7 10 deelnemers

1. Hermans Blauwe Knoop
2. v.d. Haute Shark
3. v.d. Endt Magnifique

MaxFun 25 9 deelnemers

1. Walter Geurts Max Solution
2. Marco van Driel MXTC
3. Mika Eid Loading Systems

Laser SB3 9 deelnemers

1. Alex Schoenmakers Los Zapateros
2. Sebastian Dohrendorf Razzmatazz
3. Paul Gast Equale

J/80 4 deelnemers

1. Twan Hanse Ned 524
2. Gerard Burgers Chili Jam

J/22 24 deelnemers

1. John den Engelsman Henry Lloyd
2. Mischa Adamczyk XJE
3. Jeroen den Boer Team Heerema Marine Contractor

Melges 24 6 deelnemers

1. Frank Lieve Rapidsugar
2. Hendrik Helmann Mini Mostro

X35 5 deelnemers

1. Cees Wieringa DRS X
2. Maarten Jan Ringers Imhoff Yellow Rose

ongemeten klasse, 8 deelnemers.

1. de Wolf. Pegasus
2. de Groot Cinta Baru
3. Bakker, Number one

Alle uitslagen: www.vanudenreco.nl
Foto's 1 & 2: Jeroen Behrend
Foto 3: Qua Media

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: