Heemskerk-Tentij pakken opnieuw voorjaarsbokaal Muiderzand

Voor het derde jaar op rij wisten Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij op zondag 25 april 2010 de voorjaarsbokaal naar zich toe te trekken. Met een tweede plek op zondag stelden zij de overwinning veilig en konden zo hun titel prolongeren. Het bleef de hele zondag spannend voor de heren aangezien het er niet direct naar uit zag dat er nog gevaren zou kunnen worden. Wanneer de wind zou uitblijven had de top 3 er geheel anders uitgezien. Bij de kleine catamarans gingen Nicolette van Gorp en Ruud van Gisbergen op hun Dart 18 er met de titel vandoor.

Muiderzand begon zondag bijna windstil en veel catamarans lagen lang zwijgend aan de kant. Het was lang wachten op een briesje en het neerhalen van de uitstelvlag. Om 15:00 kon de organisatie dan toch het lang verwachte startsein geven voor de laatste wedstrijd om de voorjaarsbokaal. Voor sommige zeilers werd het een race tegen de klok om de boot nog op tijd bij de startlijn te krijgen. Vijfentwintig (on)geduldige catamarans konden uiteindelijk toch van start. Voor Heemskerk/Tentij de schone taak om hun fout van de week ervoor te herstellen. Een OCS en BFD van vorige week waren inmiddels een reële bedreiging voor prolongatie van de titel. Door uiteindelijk een tweede plaats te varen maakten zij een einde aan de titelambities van hun concurrenten. Het team Zeekant/Begemann wist zondag met een derde plaats uiteindelijk nipt de overall tweede plaats te pakken ten koste van De Vries/D. Pauli.

Hobie Cat Holland kijkt opnieuw tevreden terug op het evenement. “De afgelopen jaren waren het vaak spannende races door flinke hoeveelheden wind én de nodige actiemomenten. Dit jaar werden geduld en concentratie op de proef gesteld en mochten de teams veel weekenden laten zien hoe ze met licht weer overweg konden. Ze hebben het in ieder geval spannend gehouden tot het laatste moment, maar het resultaat mag er weer zijn!”, aldus de importeur uit Noordwijk.

Kleine cats
In de kleine klasse wisten Van Gorp/Van Gisbergen een mooi eindresultaat met 13 punten neer te zetten. Eindigden zij vorig jaar nog buiten het podium, met een constante reeks top 3 noteringen (na aftrek) was de hoogste trede meer dan terecht. Team Wijnand/M. Pauli was al onderweg naar Carnac en hebben niet meer meegevaren. Uiteindelijk wisten ze toch overall als tweede te eindigen en zetten de strijd om de tickets voor het WK en EK Hobie 16 op scherp. Ganseman/De Haan wisten zondag met een derde plaats hun podiumplaats veilig te stellen ten koste van Prins/Den Teuling.

Einduitslag voorjaarsbokaal Muiderzand (4 april ’10):

Grote cats
1. Heemskerk/Tentij (Hobie Wild Cat) 2-(ocs)-1-1-2-1-7-(ocs)-(bfd)-2 (16 punten)
2. Zeekant/Begemann (Hobie Wild Cat) 1-2-3-3-3-(6)-(12)-6-(7)-3 (21 punten)
3. De Vries/D. Pauli (Formula 20) (12)-(dnf)-(11)-6-4,5-3-4-1-3-1 (22,5 punten)

Kleine cats
1. Van Gorp/Van Gisbergen (Dart 18) (4)-(4)-2-1-2-1-(5)-2-3-2 (13 punten)
2. Wijnand/M. Pauli (Hobie 16) 3-1-1-2-3-5-4-(14)-(7)-(dnc) (19 punten)
3. Ganseman/De Haan (Dart 18) (6)-6-4-3-6-2-1-(10)-(14)-3 (25 punten)

Meer informatie:
www.hobiecat.nl
www.roerkoning.nl

Foto: Jasper van Staveren

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: