45 deelnemers tijdens de Lenco Regatta 2010

Lenco Regatta 2010In het weekend van 24 en 25 april deed een 45-tal zeiljachten mee aan de tweede Lenco Regatta. De Lenco Regatta, startend uit haven Flevo Marina in Lelystad, vormde ook dit jaar de openingswedstrijd van het wedstrijdseizoen op het IJsselmeer en kende een sterk deelnemersveld. Hoewel de windverwachting al bij voorbaat dreigde roet in het eten te gooien, bleek de wind tijdens de drie korte-baanwedstrijden op zaterdag en de middellange baanwedstrijd op zondag acceptabel genoeg voor mooie wedstrijden.

Noordzeeclubvoorzitter Henk Sol , die de wedstrijdleiding in handen had, betitelde de races dan ook als “Fair”.

Na de drie korte-baanwedstrijden op zaterdag werden de deelnemers verrast met steigerbier en een optreden van zanger Roy van den Broek op het daartoe uitermate geschikte binnenterrein op de Flevo Marina in Lelystad. Het geheel werd gecompleteerd met heerlijke amuses, afkomstig van Alliancerestaurant Hostellerie De Hamert uit Wellerlooi.

Gelijk aansluitend toog het gezelschap (in totaal een kleine vierhonderd mensen) naar een tot feestelijk restaurant omgebouwde loods op het terrein van Flevo Marina, wat menig deelnemer de mond van verbazing liet openvallen. Deelnemers die ook vorig jaar al mee hadden gedaan, knikten bevestigend naar de nieuwkomers met een blik van van “dat had ik je toch al gezegd”. Na een schitterend driegangen menu, waarbij diverse creaties rondom de asperge op tafel kwamen, volgde de uitreiking van de dagprijzen door Hans Keverling Buisman, voorzitter van de wedstrijdcommissie van Watersportvereniging Lelystad, die ook dit jaar weer de wedstrijdorganisatie ter hand had genomen. De winnaars kregen een prachtige Lenco L-69 direct encoding platenspeler uitgereikt, met in de doos een exclusieve maxisingle met daarop twee nummers van de Nederlandse zangeres Glennis Grace. De avond werd besloten met een spetterend optreden van Glennis, die menig aanwezige als swingend op de dansvloer kreeg met haar tot beweging uitnodigende nummers. Het was pas laat in de avond toen de laatste zeilers hun kooien opzochten.

De zondag kende voor menig zeiler een wat aarzelende start; de grandioze feestavond dreunde in veel hoofden kennelijk nog wat na. Maar toch werd een mooie middellange wedstrijd gevaren. “Ook de middellange race kende een mooi verloop en was een faire race”, zegt Henk Sol. “Maar met zo’n sterk deelnemersveld, met name in de ORC, waren ook alle toppers uit de Noord-Nederlandse zeilwereld present”. Na afloop van de race werd een kleine tombola gehouden, met onder meer ook weer prachtige Lenco-producten als prijs.

Het hoogtepunt vormde natuurlijk de prijsuitreiking, tevens het einde van alle activiteiten. Wedstrijdleider Henk Sol maakte de namen van de winnaars bekend en Lenco-eigenaar Nico Brabers, zelf ook verdienstelijk wedstrijdzeiler, reikte de prachtige bekers en de prijzen uit aan de winnaars. En prachtige prijzen waren het, want de winnaars in elke categorie gingen naar huis met een 26 inch Lenco LCD-kleurentelevisie met ingebouwde DVD-speler. En ook de andere prijswinnaars togen huiswaarts met een modern product van Lenco-huize.

En voor het best geplaatste Salona-jacht werd de ‘Salona Trophee’ voor het eerst uitgereikt. De prijs was beschikbaar gesteld door Bach Yachting, importeur van Salona in Nederland. Deze ging dit jaar naar Lenco-schipper Nico Brabers.

De top 3 uitslagen:

IRC-1
1. H. Keverling Buisman, Grand Slam
2. D. de Graaf, Pacha
3. H. Huizing, Passion

ORC-1
1. B. Ploos –Van Amstel, Who’s Next
2. A. Röder, X-line
3. R. Ehlen, Relax

ORC-2
1. E. de Koning, Squiffy
2. J. de Vries, Eala
3. H. Amsterdam, Arcona 340

ORC-3
1. G. Messink, 65+
2. G. Jansen, Fifty-fifty
3. M. van Nieuwenhuyzen, Andiamo

Ongemeten klasse
1. M. Paradiek, Sjtuf
2. J. van Breemen, Brainwash
3. M. Willems, Passion

Zie voor alle uitslagen www.lenco.eu/regatta

Tekst: Peter Elbers

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: