Nog maar weining gezeild na 2 dagen Semaine Olympique Française

Nog maar weining gezeildBoven Hyeres hangt al enkele dagen een hoog druk gebied dat er voor zorgt dat er geen synoptische wind kan ontstaan. In een plaats als het Zuiden van Frankrijk zou je dan denken dat er dagelijks wel een mooie zeebries opkomt, maar tot nu toe is dit nog niet gebeurd. Waarom? Dat vragen alle zeilers zich ook af. Dagelijks zijn alle tekenen van een zeewind aanwezig: opwarming van het land, wegvallen van synoptische wind, cumulus wolken boven land… Toch krijgen we nooit meer dan 3 knopen wind, met vlagen van 8 knopen.

Voor alle zeilers betekent dit dus wachten, wachten en nog eens wachten… Op het water of aan de kant, de AP vlag is de meeste geziene vlag.

Gisteren werden er toch enkele reeksen gevaren. In de Laser Radiaal werden twee reeksen gevalideerd. Evi Van Acker deed al bij al goed. In de moeilijke omstandigheden vaarde ze een 8 en een 13. Gezien de onstabiele wind is dit een goed en regelmatig resultaat. Het is vooral een punt om in dit lichte weer geen al te hoge scores te pakken, iets wat Marit bouwmeester overkwam. In de Standaard zette Wannes Van Laere gisteren een 3de plaats neer. Zijn tweede reeks was wat minder, maar hij staat toch op een veel belovende 33ste plaats overal na 2 reeksen.

In de 49er vaarde één groep twee reeksen (Yellow) en één groep (Blue) kon er maar één varen. Yannick Lefèbvre en Matthieu Janssens werden mooi 4des in hun enige reeks van de dag. Overall stonden ze daarmee 7des na één zeildag. Heel mooi, maar de weg is nog lang.

Aan Nederlandse kant doet Eduaordo Van Vianen het opnieuw uitstekend. Na twee reeksen staat hij 5de in de Standaard klasse. Rutger Van Schaardenburg staat 30ste en Nicolas Heiner staat 32ste. De rest van de Nederlandse vloot liet zich al minstens één keer verassen, maar met twee gezeilde reeksen kan het nog alle kanten uit.

In de 470 staan de Costers na twee reeksen 20ste, Team Stevn volgt in het midden van het klassement na een mindere reeks. Bij de vrouwen staan Lisa Westerhof en Lobke Berkhout 5de, Magriet Fokkema en Marieke Jongens staan vijf plaatsen lager op de 10de plaats.

Voor alle klasses is het zo dat de resultaten nog heel voorbarig zijn gezien er maar één of twee reeksen gevaren werden tot nu toe. Vandaag lijkt het er op dat er weer weinig wind zal staan en dat het weer lang wachten wordt voor iedereen.

http://sof.ffvoile.net/

Labels

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: