Paralympische zeilers de enige Nederlanders op het erepodium

In het Zuid Franse Hyeres waren de paralympische zeilers de enige Nederlanders op het erepodium tijdens de vierde ISAF World Cup zeilen. Thierry Schmitter pakte het zilver in de 2.4 klassen en Udo Hessels, Mischa Rossen en Marcel van de Veen eindigden ook op de tweede trede van het ereschavot in de Sonar klasse.

Eduardo van Vianen eindigde in de Laser medal race als zevende. Daarmee bleef hij negende in het eindklassement. Steven Le Fevre en Steven Krol scoorden een zesde plaats in de laatste race in de 470 klasse. Daarmee is het duo negende gebleven in de uiteindelijke ranglijst. Margriet Fokkema en Marieke Jongens werden ook zesde in de medal race en eindigden daarmee als tiende overall.

Het mocht de Koningin ook behagen om de limieten uit te delen in Hyeres. Extra feestelijk was het feit dit World Cup evenement aangewezen is als een NOC*NSF limiet evenement voor de paralympische zeilers. Beide paralympische teams behalen een A-limiet met de tweede plaats in de einduitslag.

Van Vianen tweede keer in medal race

Eduardo van Vianen kwam als zevende over de meet tijdens de medal race in de Laserklasse. Met een negende plaats is de zeiler uit Oegstgeest best tevreden. Van Vianen zei: “De hele week ging best goed. Helaas in de medal race zat ik aan de verkeerde kant van een winddraaiing.”

Je kwalificeert je voor de tweede keer op rij voor de medal race in een world cup wedstrijd. En je zit niet in de kernploeg. Hoe zit dat? "Vorig jaar zeilde ik niet zo goed op het WK en EK. En dat gaf de doorslag. Maar als ik dit jaar goed eindig op een EK dan maak ik weer een kans."

Nieuwkomers Nederlandse Kernploeg in medal race

Zowel team Steven (Steven Le Fevre en Steven Krol) als Margiet Fokkema en Marieke Jongens zijn pas sinds vorig jaar onderdeel van de Delta Lloyd Kernploeg. In Hyeres haalden de ‘jonkies’ de medal race in plaats van de meer ervaren 470 teams Berkhout en Westerhof en Coster en Coster.

De Stevens zeilden een goede medal race in de lastige condities. Steven Krol zei na afloop. “Het is wel een keer goed om weer in de medal race te zitten na twee minder goede World Cups. Het was redelijk lastig deze week. We hadden het beter kunnen doen in deze laatste race, maar we hebben redelijk stabiel gevaren gedurende afgelopen paar dagen.”

Steven Le Fevre voegde daar aan toe. “Het was een aparte week. Met heel weinig wind en heel veel wachten. Voor iedereen is dat op een bepaalde manier moeilijk geweest. Je zag veel verschillen in de uitslagen. Dit was een week waar je goed de concentratie erbij moest houden, dat is goed gelukt.”

http://sof.ffvoile.net
Tekst: Simon Keijzer

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: