Verrassende opening voorjaarsbokaal Muiderzand

Een waterig zonnetje, een lekker briesje en droog weer. Prima ingrediënten voor de aftrap van de voorjaarsbokaal op zondag 4 april 2010 op Muiderzand. Met 26 deelnemers in de grote klasse en 14 boten in de kleine klasse was het wedstrijdweekend eigenlijk al een succes. De competitie lijkt dit jaar erg sterk gezien de tussenstand. Marcelien de Koning en Sander de Boer staan met slechts zes punten verrassend bovenaan. Het nieuwe team van Oscar Zeekant en Karel Begemann volgt op plaats twee met een gelijk aantal punten. In de kleine klasse pakten Joep Wijands en Mathijs Pauli de dagwinst en hiermee een voorzichtige voorsprong in het klassement.

De Koning/De Boer boekten mooie resultaten door alle races in de top 3 te zeilen. “De boot was goed geprepareerd en reageerde perfect! Marcelien had goed in de gaten waar de mogelijkheden op de baan lagen. Ook het anticiperen op de windshifts ging erg goed. Die meid kan het wel!”, lacht de Boer. Tijdens de tweede race draaide de wind bijna 90 graden en kon er halve wind worden teruggevaren naar de gate. Bij laatste race werden de zeilkwaliteiten nog even getoetst dankzij een inmiddels aangetrokken wind van zo’n 20 knopen.

Met een 3e, 1e en 2e plaats leidt de Zwitserleven Wild Cat momenteel met zes punten het klassement om de voorjaarsbokaal. De nummers twee, Zeekant/Begemann, staan met dezelfde score op de tweede plaats. Delnooz/Gering volgen met 17 punten op de derde plaats. Heemskerk/Tentij staan als gevolg van een valse start op een zesde plaats, ondanks een 1e en 2e plaats. Zodra er na de komende wedstrijdweekenden resultaten kunnen worden weggestreept zullen zij vermoedelijk de top 3 weer op z’n kop zetten.

Kleine cats
In de kleine klasse bleken Joep Wijnand en Mathijs Pauli, als nieuw Zwitserleven Hobie 16 team, prima in staat te zijn voorin mee te varen. Met twee paaltjes en een derde plaats voeren zij momenteel het klassement aan. “Het was lastig varen met de vele windshifts en drukverschillen. Maar we wisten eigenlijk niet want we konden verwachten afgelopen zondag. We hebben de hele winter nagenoeg niet kunnen trainen en hadden nu min of meer onze vuurdoop. Gelukkig heeft het goed uitgepakt. We zijn enorm blij met het resultaat”, aldus een enthousiaste Pauli.

Uitslag voorjaarsbokaal Muiderzand (4 april ’10):

Grote cats
1. De Koning/De Boer (Hobie Wild Cat) 3-1-2 (6 punten)
2. Zeekant/Begemann (Hobie Wild Cat) 1-2-3 (6 punten)
3. Delnooz/Gering (Hobie Wild Cat) 6-3-8 (17 punten)

Kleine cats
1. Wijnand/Pauli (Hobie 16 spi) 3-1-1 (5 punten)
2. Prins/Den Teuling (Dart 18) 1-5-3 (9 punten)
3. Van Gorp/Van Gisbergen (Dart 18) 4-4-2 (10 punten)

De volgende races staan gepland op 11, 18 en 25 april 2010. Het waarschuwingssignaal voor de eerste start zal om 12:00 worden gegeven.

Meer informatie:
www.hobiecat.nl
www.roerkoning.nl

Foto: Jasper van Staveren

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: