Fabian Graf wint de 25ste Magic Marine International Easter Optimist Regatta

Video - Van 2 t/m 5 april werd de 25ste Magic Marine International Easter Optimist Regatta gezeild. Op 2 april werden de deelnemers in 6 groepen verdeeld, de gekleurde vestjes werden uitgereikt, de zeilboten opgetuigd, het comité staat klaar, niets houdt het startschot om 14:00 uur van de eerste race tegen. Met een flinke Z-ZO wind gaan de deelnemers van start.

Veel landen hebben de afgelopen week al getraind op het Braassemermeer, maar ook vandaag blijven de winddraaiingen weer verraderlijk. In de 1e race weten Niels Broekhuizen, Auke Holtrop en Benjamin Wempe in hun startgroepen als 1e over de finishlijn te gaan. Niels klaart deze klus ook in de 2e race. In de twee andere startgroepen is de 1e plaats voor de Duitser Magnus Simon en de Zweed James Olsson.

3 april

Er staan 3 races geprogrammeerd, maar door de draaiende en wegvallende wind lukt het om één volledige race te varen. Van race 4 weet alleen de eerste startgroep de finish te bereiken. Het comité besluit te wachten op de voorspelde wind, maar deze blijft helaas uit. Rond vijf uur is iedereen weer aan de kant en barst er een grote hagelbui los. Voor de liefhebbers is het mogelijk om mee te varen met de Extreme-40. Liefhebbers genoeg een vanuit het clubhuis een spektakel om naar te kijken.

4 april

Het wordt een lange dag. De wind laat de zeilers in de steek, waardoor het comité moet besluiten de start uit te stellen. Met ruim een uur vertraging kan er aan het programma begonnen worden. Eerst moeten de twee laatste startgroepen de uitgestelde race 4 van zaterdag nog afmaken en daarna kan het gewone programma van start gaan. Ook deze dag blijven de omstandigheden moeilijk. Veel winddraaiingen, wisselende windkracht en vooral (weer) veel zwarte vlaggen. Fabian Graf (GER12571) zeilt heel constant en neemt met vier 1e en een 9e plek de leiding. Pas om 19:00 uur komt iedereen weer aan de kant en kan er na behandeling van de protesten een splitsing voor de ‘gold’, ‘silver’ en ‘bronze’ fleet gemaakt worden.

5 april

De finale dag! Zon, Z-ZW wind 3-4 bft. Met een zuidelijke wind gaat de eerste finale race van start. In de loop van de ochtend draait de wind langzaam meer naar ZW en moet voor de start van de laatste race de baan verlegd worden.

Fabian Graf finisht als 1ste in de eerste race van de gold fleet en wordt in de tweede finale race 9ste. Met deze schitterende serie wordt hij de winnaar van de 25ste Magic Marine International Easter Optimist Regatta. De tweede plaats is voor Scott Wallis, de derde plaats voor Josh Voller en vierde Josh Voller. Niels Broekhuizen eindigt als beste Nederlander op de 6e plaats, gevolgd door Bart Lambriex op de 10e plaats.

Kijk voor meer informatie op: www.braassemermeer.nl, www.optimist.nl & www.magicmarine.nl

Tekst: Marijke Hasselman
Video: Marc van Dongen, Roel Rekko en Titus Tiggeler

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: