Inschrijving 24 Uurs Zeilrace 2010 geopend

Teams kunnen zich vanaf heden weer aanmelden voor de 46ste Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace. Dit traditionele etmaal onder zeil gaat op vrijdagavond 27 augustus 2010 van start. Vanuit zestien locaties langs het IJsselmeer, Markermeer, Noordzee en Waddenzee vertrekken dan ruim 700 jachten uit binnen- en buitenland. Het doel is om zoveel mogelijk mijlen af te leggen. Op zaterdag 28 augustus volgt de massale finish voor de kust van Medemblik. Deelnemers kunnen zich nog via de 24 Uurs Zeilrace website inschrijven.

"Vorig jaar werd er volop getwitterd en volgden we een groep boten met tracking & tracing. Die virtuele weg gaan we nu ook weer volgen en verder uitbouwen", aldus Dinand de Ridder, voorzitter van het 24 Uurs organisatiecomité. "Dit evenement leent zich uitstekend voor dergelijke communicatiemiddelen. Daardoor kunnen de achterblijvers ook veel meer meeleven."

Onlangs honoreerde de Zeilraad (het orgaan van het Watersportverbond, waar een team in hoger beroep kan gaan als het niet eens is met de uitspraak van het protestcomité) het beroep van de Greyhound. Dat betekent dat zij in de IRC 1-klasse alsnog de winnaar zijn van de 45ste Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace.

Over Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace

De Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers organiseert voor de 46ste keer de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace. De combinatie van navigatiekunst, zeilen, de gezelligheid en overleven maakt het evenement nog altijd geliefd bij jachtzeilers. Het deelnemersveld bestaat uit toer- en wedstrijdklassen. Alle teams moeten in een etmaal zoveel mogelijk zeemijlen afleggen. Ze mogen de vastgestelde rakken op het IJsselmeer, Markermeer, de Waddenzee en de Noordzee slechts twee keer bevaren, dus navigatie is essentieel. Naast zeewaardigheid en uithoudingsvermogen van de gehele bemanning, zijn een goede interpretatie van het weer, het vaargebied en de stromingen belangrijke factoren voor het eindresultaat.

Deelname aan de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace is mogelijk in de IRC-handicapformule, ORC Club, Ronde- en Platbodemjachten, VKSJ aangesloten (klassieke) jachten, zeegaande multihulls alsmede in niet-gemeten kajuitzeiljachten. Het overgrote deel van de vloot doet mee aan de tocht. De rest verdeelt zich over de diverse wedstrijdklassen.

Naast Delta Lloyd is het PWN Waterleidingbedrijf sponsor van de 24 Uurs Zeilrace. Co-sponsors zijn: Zeilen, Bearing Sportswear, Gemeente Medemblik en Stichting Jachthaven Medemblik.

Tekst: Diana Bogaards

Meer info: 24 Uurs Zeilrace

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: