Primeur: trainingsserie voor de 49er in Nederland

49erAanstaande zaterdag wordt het startschot gegeven voor de eerste 49er trainingsserie in Nederland. Deze serie wordt georganiseerd door de Nederlandse 29er en 49er Klassenorganisatie.

Tijdens de trainingsweekenden, verspreid over het voorjaar en de zomer, zal er getraind worden op boat handling, tuning/setup, maar ook op starten en het varen van wedstrijden. De Klassenorganisatie verwacht zeven boten aan de start van iedere training.

Kick-off training in Bruinisse

De kick-off training aanstaand weekend zal gegeven worden door de Nederlandse 49er zeiler Ferdinand van West en zal plaatsvinden in Bruinisse. Ter ere van de primeur wordt op zaterdagavond een barbecue georganiseerd.

Trainer

Ferdinand van West is ook voor enkele volgende weekenden aangesteld als trainer. Ferdinand voer afgelopen jaar in de F18 catamaran samen met Hugh Styles. Naast catamaran zeilen was Ferdinand actief in de 9er klasses, als wedstrijdzeiler en als trainer van de 29er. Afgelopen januari voer hij samen met Pim Nieuwenhuis het WK 49er op de Bahama’s.

Aanmelden voor de 49er trainingen of meer informatie aanvragen via jeroenhonig@29er49er.nl

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: