Nacra 2010 Int. Championship luidt Zwitserleven Zeilweek in

Dit jaar luidt het Nacra 2010 Int. Championship de Zwitserleven Zeilweek in. Van maandag 14 juni tot en met woensdagmorgen 16 juni strijdt de internationale Nacra-top om de mondiale eer. Dat gebeurt voor de kust van Texel bij Paal 17, voorafgaand aan het ONK Catamaranzeilen en de befaamde Zwitserleven Ronde om Texel op 19 juni. Naast de sportieve competitie in de diverse Nacra-klassen, voert het sfeervolle Texelgevoel de boventoon op het strand.

"We willen er echt een leuk en gezellig evenement van maken", aldus Xander Pols van Nacra Sailing International. De locatie leent zich daar prima voor, dus de Nacra 2010 Int. Championship wordt een boeiende mix van racen en strandplezier. De organisatie verwacht circa 75 Nacra's aan de start. Op dit moment staat de teller op 31 teams uit 7 landen, waarvan de meeste op de F18 Nacra Infusion varen. Het kampioenschap bestaat uit drie klassen: de Nacra Infusion, Nacra 20 carbon en de open klasse. Zeilers die zich voor 15 mei inschrijven, besparen daarmee 50 euro.

Vol zeilprogramma
Vanaf maandag 14 juni staan er 's ochtends twee races op het programma, gevolgd door de lunch op het strand. Op maandag en dinsdag komt de vloot in de middag opnieuw in actie. Op woensdagmorgen komen de deelnemers nog tweemaal in actie. In totaal staan er tien races gepland. In de middag gaat de Zwitserleven Zeilweek verder met het ONK Catamaranzeilen. De Nacra-teams zijn dan in ieder geval warm gedraaid.

Strand opgetuigd
Catamaranzeilen, strand en zee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is de combinatie die deze tak van de zeilsport zo authentiek maakt. De organisatie van het Nacra 2010 Int. Championship wil juist deze eigenschap benadrukken met het sociale programma. Pols legt uit: "In de Pitstraat zullen twee grote tenten worden opgebouwd, waar we 's avonds de happy hours en BBQ houden. Dit wordt het kloppende hart van ons evenement, waar de gezelligheid voorop staat."

De organisatie van het Nacra 2010 Int. Championship, onderdeel van de Zwitserleven Zeilweek, is in handen van de Nacra Int. Class Association en de Nacra Dutch Class Association. Onder auspiciën van het Watersportverbond.

Inschrijven is mogelijk via www.nacrachampionship.com

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: