Big Lift | TU Delft "Slag om Delft"

Slag om DelftNa het succes van de afgelopen vijf jaar, zal de D.S.W.Z Broach dit jaar voor de zesde keer op 6 juni 2010 het Big Lift|TU Delft “Slag om Delft” matchrace evenement organiseren. De wedstrijd beslaat een matchrace in de krappe hoek van het Rijn-Schie kanaal in Delft, genaamd de Kolk. Hier zal een tegen een gestreden worden tussen ijzersterke teams in de J/22’s van de D.S.W.Z. Broach.

Dit jaar zal het evenement groter dan ooit worden, waarbij gericht wordt op deelname van maar liefst tien teams tegenover de zes teams van de voorgaande jaren. Ook zal dit jaar het evenement wederom een ISAF grade 5 krijgen.

Tevens wordt er nog enthousiast gezocht naar een spreker met een goede kennis van het matchracen, die de toeschouwers en voorbijgangers zal inlichten over de gebeurtenissen op het water. Hierdoor zullen deze meer betrokken worden bij de wedstrijden.

Wat deze matchrace bijzonder maakt is dat hij in de binnenstad van Delft gevaren wordt. De wedstrijden zijn uitermate goed te volgen vanaf de kant. De toeschouwers kunnen met hun neus bovenop de wedstrijden zitten, wat op open vaarwater vaak niet mogelijk is. Ook is het vaarwater erg klein, wat de spanning enkel groter maakt! De J22’s zullen constant moeten manoeuvreren om elkaar mis te houden en geen penalties te krijgen. Vanaf 9.30 zullen de team beginnen met de wedstrijden te varen. Eerst zullen de teams worden opgedeelt in poules, waarna de besten tegen elkaar zullen strijden in een afvalronde.

Kijk voor meer informatie en de NOR op www.broach.nl/slag-om-delft

Tekst: Mark Roth

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: