Team Bekkering/Böcker kampioen 29er Dutch Youth Regatta 2010

Team Bekkering/Böcker kampioen 29er Dutch Youth Regatta 2010Het team Annemiek Bekkering en Kaj Böcker is afgelopen zondag overtuigend klassekampioen 29er geworden van de Dutch Youth Regatta 2010 in Workum. Van de 14 gezeilde wedstrijden wisten zij er maar liefst 12 te winnen.

Dit jaar ontving de Dutch Youth Regatta een vertegenwoordiging van 34 29ers uit zes landen aan de start. De 29er was daarmee de grootste tweepersoons klasse van de DYR. De weersomstandigheden, van windstil tot 18 knopen, maakte het tot een gevarieerd evenement.

Team Otten/Buchholtz classificeren zich voor de ISAF Jeugd WK

Tijdens de DYR vond ook de classificatie plaats voor de ISAF Jeugd WK 2010, die in juli in Istanbul zal worden gevaren. Nederlands topzeiler Steven le Fèvre maakte zaterdagavond de Nederlandse kandidaten bekend. Voor de 29er zullen stuurman Vincent Otten en bemanning Bas Buchholtz afreizen naar Turkije. Vincent is afgelopen najaar na de Optimist gestart in de 29er en traint hard met zijn crew Bas, die inmiddels aan zijn derde 29er seizoen is begonnen.

Volledige uitslagen via www.dutchyouthregatta.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: