Nieuwe 470 voor Berkhout en Westerhof

Nieuwe 470 voor Berkhout en WesterhofLobke Berkhout en Lisa Westerhof hebben in Medemblik hun nieuwe 470 boot gepresenteerd. Uniek aan deze boot is het grafische ontwerp dat voor het eerst ook doorloopt in de zeilen. Tevens ondertekenden de huidige wereldkampioenen in de 470 klasse drie overeenkomsten, met persoonlijke sponsors Delta Lloyd en Lens Express en met de stichting Dark & Light.

Het zeilduo maakte daarnaast ook bekend een overeenkomst te hebben afgesloten met Meteo Consult in Wageningen. Tijdens de Delta Lloyd Regatta World Cup in Medemblik en het WK 470 half juli in Scheveningen hopen de titelverdedigers volop te profiteren van de extra tips van weerman Reinier van den Berg en zijn collega's.

Stabieler worden met nieuwe boot en partners
Samen won het duo in 2009 de wereldtitel in de 470 klasse in hun debuutjaar. Berkhout legde uit dat ze in 2009 de ideale omstandigheden hadden. Maar de resultaten tijdens de drie ISAF World Cups in 2010 vielen tegen.

Berkhout zei: ''Van die drie teleurstellende klasseringen hebben we behoorlijk gebaald. Maar we hebben er ook veel van geleerd. We zijn bij weinig wind gewoon nog niet stabiel genoeg. We nemen soms nog te veel risico bij de start, omdat we te gretig zijn. We willen te graag.''

Westerhof: ''Ook onze samenwerking in de boot is nog niet optimaal. Daardoor laten we eveneens kansen liggen op het water. Kortom, er zit nog veel rek in bij ons. Als team groeien we nu naar elkaar toe. Bij het WK in eigen land willen we heel graag weer om de medailles meestrijden. Misschien volgende week in Medemblik al.”

Op de foto: vlnr Henk Gemser, Lobke Berkhout en Lisa Westerhof voor nieuwe boot - fotograaf: Team Lens Express

www.olympiceyecatchers.com
www.deltalloydregatta.org

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: