The Tall Ships (Races) komen eraan!

The Tall Ships RacesHet aftellen is begonnen: over vijftig dagen maken 's werelds mooiste zeilschepen hun opwachting in Antwerpen. De Scheldekaaien en de dokken rond het Eilandje zullen van zaterdag 10 tot en met dinsdag 13 juli het decor vormen van een prachtig schouwspel tussen een honderdtal grote en minder grote zeilschepen. Voor deze editie van The Tall Ships Races wisten stad en haven een recordaantal A-schepen, waaronder de Mir uit Rusland en de Sorlandet uit Noorwegen, naar Antwerpen te halen. Het belooft een topeditie te worden.

The Tall Ships Races komen dit jaar voor de vijfde keer naar Antwerpen. Deze editie is Antwerpen de starthaven van de Races. Na Antwerpen zetten de schepen koers naar Aalborg (Denemarken) en Kristiansand (Noorwegen) waarna ze midden augustus in Hartlepool (Groot-Brittannië) zullen finishen.

De meeste zeilschepen zijn opleidingsschepen die bemand worden door jonge cadetten tussen 15 en 25 jaar -trainees genoemd- van verschillende culturen en met verschillende religies, talen en sociale achtergronden. Aan boord leren de jongeren waarden zoals samenhorigheid en teamspirit. Om iedereen de kans te geven dit unieke zeilavontuur mee te maken, werden peterschappen in het leven geroepen. Een aantal bedrijven sponsort de deelname van een trainee zodat de kosten geen hindernis vormen voor deze onvergetelijke ervaring.

Vooraleer The Tall Ships Races op dinsdag 14 juli echt van start gaat, stellen de schepen hun deuren/dekken nog open voor het grote publiek. Van zaterdag 10 tot en met dinsdag 13 juli, tussen 10 en 17 uur, krijgt iedereen de kans om een Tall Ship van nabij te bewonderen en kennis te maken met de bemanning. Op de Scheldekaaien en rond het Eilandje valt er tijdens de duur van het evenement ook vanalles te beleven. Zo worden er een Kids Village, een maritieme markt, een avondspektakel, een crewparade, een reuzenrad, straatanimatie en heel wat randanimatie voorzien. Het gedetailleerde programma is raadpleegbaar op de website www.tallshipsrace2010.be

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: