14de editie van de "12- en 24uurs van het Veerse Meer" op 26 en 27 juni

  • Author: Ice
    Date: vr, 28/05/2010 - 16:57

24uurs van het Veerse MeeWatersportvereniging Arnemuiden (Jachthaven Oranjeplaat) organiseert in het weekend van 26 en 27 juni a.s. alweer de 14de editie van de “12- en 24uurs van het Veerse Meer”. Ook dit jaar hoopt de organisatie weer op een mooi deelnemersveld. Er kan weer gekozen worden tussen de wedstrijd van 12 uur of die van 24 uur.

Zowel de 24uurs als de 12uurs starten zaterdagmorgen 26 juni om 11 uur. ’s Avonds om 11 uur finishen de deelnemers van de 12 uurswedstrijd. Diegene die de 24uurs doen zijn dan pas op de helft en hebben de nacht nog voor de boeg. Zij finishen zondagmorgen 27 juni om 11 uur. Gevaren wordt er op het Veerse meer, waar een baan ligt van ongeveer 18 mijl. Het schip dat de meeste berekende mijlen heeft gevaren heeft gewonnen.

De echte wedstrijdliefhebbers gaan uiteraard voor de 1ste plaats. De zeilers genieten van de drukte overdag en zien de meeste boten tegen het vallen van de avond een haven opzoeken. Dan wordt het rustig op het water en ziet het er anders uit.

Er zijn 3 begeleidingsschepen die in de gaten houden of de baan wel reglementair wordt gevaren en die kunnen bijspringen in geval van nood. Op het water weet je immers maar nooit! Een onweersbui of plotselinge windvlagen kunnen roet in het eten gooien. Denk maar aan de vorige editie!

Inschrijving staat open voor kajuitzeiljachten. Er is geen limiet aan het aantal bemanningsleden per boot. Om verschillende boten met elkaar vergelijkbaar te maken wordt er gevaren met een handicap-factor. De prijsuitreiking zal rond half 2 zijn.

Aanmelden kan in het gebouw van de watersportvereniging of per e-mail: 24uurveersemeer@live.nl

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: