Bounty van Peter Huysman wint Fun Race te Zeebrugge

Bounty van Peter HuysmanDe FunRace zou normaal gezeild gaan worden op 1 en 2 mei. Gezien de weinig positieve weersvoorspelling voor vandaag zondag 2 mei beslisten we reeds op dag één dat het bij de coastal van zaterdag zou blijven. Intussen bleek dit de juiste optie want onweer en een onregelmatige wind bereikten intussen de kust.

De zeilers konden genieten van een intensieve dag op het water en kregen een baan van 20 zeemijl voorgeschoteld. Een baan met voldoende manoeuvres zodat ook de bemanningsleden zich wisten uit te leven.

Kort na de start tekende zich al een kopgroep af van drie schepen die de strijd zouden gaan voeren om de linehonours. Peter Huysman voerde het veld aan met zijn nieuwe Bounty (Grand Soleil 46). Hij werd gevolgd door Lender (X41 OD) en Alegria (Grand Soleil 40). Het was echter de X99 Andiamo die zich in berekende tijd nog op het podium wist te zeilen en zich de derde plaats toe-eigende.

1. Bounty van Peter Huysman (Grand Soleil 46)
2. Lender van Luc Meersman (X41OD)
3. Andiamo van Raymond Vercammen ( X 99)

Bron: RBSC Zeebrugge
De volledige uitslag vindt u onderaan in de bijlage.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: