Uitslagen 50 Mijl Race 2010

50 Mijl RaceOnder een stevige wind en een druilerige zon starten zaterdag 1 mei om ongeveer kwart voor negen, 113 boten voor de start van de 50 Mijl doublehanded race. Een ongekend groot aantal shorthanded zeilers, waarmee de wedstrijd het grootste voorjaarsevenement van midden- en noord Nederland is. Dit jaar is de race voor de 5de keer gezeild en dit jaar was het ook mogelijk om de wedstrijd solo te zeilen.

De eerste multihull was binnen 6 uur terug (Sorry Alice, Richard Bokkerink) en de eerste monohull was Hemels van der Hart (TH 38, Roy Heiner) om half 4.

Bij de boten onder de 30 voet finishte de Indigo (Sportboot, Hugo van Wieringen) als eerste om tien voor 4.

In de klasse van 30 tot 35 voet kreeg het Nederlands ontwerp de Ten (Martin Hingst) de line honours en bij de 40+ klasse kwam de Batfish (J-133, Bart Desaunois) als eerste over de streep.

Voor de schippers die zich niet alleen lengte willen meten met hun tegenstanders is er een ook een IRC klassement. Daarin werd de Dreammachine 1ste (J-105, Richard van Leeuwen).

Daarnaast is er ook een prijs uitgereikt voor de snelste First 31.7 (Blauwe Knoop, Wim Hermans), de snelste Transat 650 (Bonautic, Achim Bettendorf)) en de snelste J-boat onder IRC (Dreammachine J-105). De snelste schipper in de solo klasse werd Maarten Keja met de Whisper (First 31.7)

De 50 Mijl is de enige race waar de boten ingedeeld worden op lengte en waar dus alleen line honours tellen, vandaar de afwijkende klasse-indeling. De 50 Mijl is ook de enige race waarbij mono- en multihulls dezelfde baan zeilen.

www.50mijl.nl

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: