De 40 mijl van Bru 2010

A BoenNa de koffie en een lekkere Zeeuwse Bolus gaat op zaterdagochtend 29 mei 2010 de derde editie van de 40 mijl van Bru van start. Met een zuidelijke wind (8-12 knopen) en een voorzichtige zonnetje klinkt om de vijf minuten het startsein voor de 114 doublehanded-teams voor de haveningang van Bruinisse.

De teams van Jeanne M’arc, Siren Song en Just J raken in de clinch tijdens een loefduel en beginnen met een achterstand en lichte schade’s aan de 40 mijl. Klasse Bru 1, Bru 2, Bru 3 en eenheidsklasse First 31.7 volgen. Een aantal teams van klasse Bru 2 komen moeizaam op gang, waardoor een enkeling in het Bru 3-veld beland.

Om half elf heeft Fred van Beers met zijn J 122 Jamsession al een ruime voorsprong in het ORC-wedstrijdveld. Bij boei SP 26 aan de westkant van de Grevelingen loopt de X-46 Zoute Zee vast. Een enkel team volgt zijn voorbeeld, maar de banen van de doublehanded-wedstrijd zorgen bij de overige teams niet voor problemen. De drie grote kruisrakken bieden alle kansen aan de deelnemende teams.

Om tien voor twee ’s middags finisht de eerste ORC-boot voor de haven van Bruinisse. In de First 31.7 klasse, voor het eerst met tien schepen aanwezig bij de 40 mijl van Bru, zorgt Javelin van J. de Wachter voor een spectaculaire overwinning.

De winnaars van de 40 mijl van Bru 2010 zijn:

Pret Raket – Tjerk van Loenhout in de ORC 1 2 3,
Black Pearl – Mark Gouwentak in de ORC 4 5
Xyston – Rutger Jan Pessers in ongemeten klasse Bru 1
Magnifique – Edwin van Ginneken in ongemeten klasse Bru 2
Marie - J.Ketting in ongemeten klasse Bru 3
Javelin – J. de Wachter in de First 31.7 eenheidsklasse.

Dit nu grootste doublehanded-zeil-event van Nederland is wederom een succes.

www.40mijlvanbru.nl
Tekst: Adeline Mans

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: